V Susreti organizatora manifestacija (Beograd)

01 MART 2012 V Susreti organizatora manifestacija (Beograd)

V Susreti organizatora manifestacija 2011/2012

TURISTIČKA SLAGALICA 2011
NAJBOLJIMA U MANIFESTACIONOM TURIZMU SRBIJE
 

U četvrtak 01.03.2012.  godine, u Beogradu su, u prostorijama Privredne komore Srbije , održani  V Susreti organizatora manifestacija 2011/2012.

Događaj je organizovala redakcija časopisa „Vodič kroz turističke manifestacije" u saradnji sa Privrednom komorom Srbije. Susrete je otvorila gđa Milanka Cvetković, gl. i odg. urednik časopisa i predsednik Grupacije organizatora manifestacija u PKS. Prisutne je na otvaranju pozdravila i gđa Dragana Šabić, sekretar Udruženja za turizam i ugostiteljstvo u PKS. Moderator ovogodišnjih Susreta bila je Prof. dr Snežana Štetić, profesor Visoke turističke škole, iz Beograda.
 

Pod sloganom „Kreirajmo budućnost manifestacija u Srbiji - zajedno", na ovom jednodnevnom stručnom skupu okupili su se predstavnici Vlade Srbije zaduženi za turizam i kulturna dešavanja (MERR, Min. trgovine i usluga, Min. poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinski sekretarijat za privredu), predstavnici Privredne komore Srbije, gradske uprave Beograda, TOS-a, TOB-a i drugih turističkih organizacija po mestima, organizatori manifestacija, predstavnici turističkih i marketingških agencija, prevoznici, proizvođači suvenira, hotelijeri i ugostitelji, kao i ugledni stručnjaci, profesori, predstavnici SANU i mnogi drugi turistički poslenici.
 

Ovogodišnjim Susretima prisustvovali su i gosti iz inostranstva (Republika BiH i Hrvatska).
 

U uvodnom delu, pred početak predavanja, učesnici skupa  informisani su o radu i aktivnostima Grupacije organizatora manifestacija u 2011. godini kao i o novinama na Internet Portalu www.manifestacije.com koji je počeo sa radom u 2010. godini, a na kome je u prethodnoj, 2011. godini obrađeno preko 1800 manifestacija koje su održane u Srbiji, što predstavlja svojevrsni registar sa najvećim brojem manifestacija u našoj zemlji.
 

Teme ovogodišnjih Susreta bile su: 

1.    Značaj kulturnih manifestacija za razvoj kulturnog turizma Srbije
Uvodničar:  Danijela Vićentijević, MERR

2.    Tradicionalnost i rang manifestacija
     Uvodničar:  dr Željko Bjeljac, Institut J.Cvijić, SANU, Beograd

3.    Uticaj medija u afirmaciji, unapređenju i prepoznatljivosti manifestacija
Uvodničar: Perica Lukovićaja, Turistički putokaz, Grocka

4.    Oblici saradnje SOKOJ-a i organizatora manifestacija, II deo
       Uvodničar: Aleksandar Kovačević,  SOKOJ

 

Organizator skupa, časopis Vodič kroz turističke manifestacije je na osnovu broja glasova prisusnih učesnika proglasio najbolje. Nagrada TURISTIČKA SLAGALICA 2011 dodeljena je u sledećim kategorijama:

 

1.Za najuspešniju tradicionalnu manifestaciju: VELIKOGOSPOJINSKI DANI U NOVOM BEČEJU - Novi Bečej

2.Za najuspešniju novu manifestaciju: DANI OTVORENIH BAŠTA - Kragujevac

3.Za zaslužnog pojedinca u oblasti manifestacionog turizma: RADUŠKO JOVANOVIĆ - Šabac

4.Za najbolju turističku agenciju u oblasti manifestacionog turizma: NATIONAL TURS - Valjevo

  
Novina na ovogodišnjim Susretima je izbor za najbolji promo-film o manifestaciji, a dobitnik ovogodišnje nagrade

 

  1. Za najbolji promo-film o manifestaciji: POLA VEKA HARMONIKE U SOKOBANJI - TO Sokobanja 


Na završni deo ovogodišnjih Susreta stigao je i državni sekretar, g. Goran Petković koji je pozdravio učesnike i u svom obraćanju prisutnim učesnicima uputio niz informacija i korisnih saveta na temu organizacije manifestacija. On je takođe direktoru TO Sokobanja, g. Bratislavu Majkiću uručio nagradu Turistička slagalica 2011 za najbolji promo film na ovogodišnjim Susretima. Ostalim dobitnicima nagrade su uručili prošlogodišnji dobitnici, svako u svojoj kategoriji.

-    Svi učesnici ovogodišnjih Susreta dobili su niz korisnih i praktičnih saveta vezanih za organizaciju svojih manifestacija.  

-   Za dobro raspoloženje učesnika u muzičkom delu programa pobrinula se   pevačka grupa devojaka iz KUD LIRA FOLKLOR iz Beograda i glumac Milan Milovanović koji je u ulozi Nušića, prisutne  uveseljavao svojim doskočicama .

-   Sponzori manifestacije u gastronomskom delu bili su: htl Zlatnik iz Zemuna, htl Tiski cvet iz Novog Bečeja i udruženje „Srpski sto posne hrane" iz Bajine Bašte.


Najbolji su nagrađeni statuetama Turistička slagalica 2011 i diplomama.

Ovogodišnji V Susreti organizatora manifestacija 2011/2012 bili su brojniji, sadržajniji i po oceni većine učesnika kvalitetniji od do sada održanih, u periodu od 2006-2011. godine.
 

Ovaj stručni skup prerastao je u jednu dobro prihvaćenu, sada već možemo slobodno reći, tradicionalnu manifestaciju, koja evidentno, iz godine u godinu pobuđuje sve veće interesovanje kako medija, tako i turističke javnosti i beleži sve veći broj prisutnih i zadovoljnih učesnika. 

                                                                            ORGANIZATOR
                                                                            Vodič kroz turističke manifestacije

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook