Prva Beogradska turistička konferencija BITCO 2012

23 MART 2012 Prva Beogradska turistička konferencija BITCO 2012

Danas je u organizaciji Visoke turističke škole iz Beograda počela Prva Beogradska međunarodna turistička konferencija-BITCO 2012. pod nazivom „Savremeni turizam želje i mogućnosti". Da ovo nije samo jedna u nizu konferencija, potvrđuje i veliki broj eminentnih stručnjaka iz zemlje i inostranstva koji će prezentovati radove iz različitih oblasti turizma. Radovi, pristigli iz celog sveta (Australija, Španija, Engleska, Meksiko...), se bave teorijom, kvantitativnim i kvalitativnim istraživanjima, studijama slučaja... Svi oni imaju za cilj da prošire znanja o turizmu kao fenomenu koji ima tako veliki uticaj u današnjem svetu.

Konferenciju je otvorio direktor škole Prof.dr Milan Skakun, koji je pozdravio učesnike, goste i predstavnike medija. U svom uvodnom izlaganju, gospodin Skakun je istakao značaj Visoke turističke škole na polju obrazovanja kadrova za potrebe turističke privrede. „Nekoliko hiljada svršenih studenata naše Škole radi u turističkim agencijama, hotelima, turističkim organizacijama, kao i ostalim preduzećima turističke privrede u svim republikama bivše SFRJ" istakao je gospodin Skakun i dodao da je upravo to razlog, zbog čega se ova visokoškolska ustanova odlučila da ovim međunarodnim naučnim skupom preuzme odgovornost za budućnost turizma na ovim prostorima.

U ime prijatelja Škole, prisutnima se obratio Prof.dr Lazar Lazić, direktor Departmana za geografiju, turizam i hotelijertvo, Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu, koji je Visokoj turističkoj školi čestitao 45 godina postojanja i poželeo uspešnu konferenciju.

Nakon izlaganja gospodina Lazića, prisutnima su se obratili uvodni izlagači, Russell Arthur Smith, Slobodan Čerović, Tadeja Jere Lazanski i Graham Busby koji su govorili o savremenim problemima u turizmu, kao i načinima na koji ih je moguće prevazići.

U nastavku konferencije, veliki broj izlagača, iz zemlje i inostranstva, pokušaće da kroz naučne radove pruži odgovore na mnoga pitanja o sadašnjoj poziciji turizma, ali i onom mestu gde bi svi koji rade u turizmu, želeli da ga vide.

Upravo zbog toga, ovaj naučni skup nosi naziv „Savremeni turizam-želje i mogućnosti". Ova tema će omogućiti da se preispitaju i potvrde neki od postojećih koncepata, paradigmi, ideja i prognoza, ali sa osvrtom na budućnost kako se i očekuje od akademske javnosti.

Izvor: Visoka turistička škola (Beograd)

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook