Kraljevski kompleks u NOĆI MUZEJA (Beograd)

16 MAJ 2012 Kraljevski kompleks u NOĆI MUZEJA (Beograd)

Dvorski kompleks u Beogradu ponovo će učestvovati na manifestaciji „Noć muzeja" ekskluzivnom izložbom „San proletnje noći".  Šetnjom kroz Dvorski kompleks, u toku „Noći Muzeja" 19. maja, prvi put će za javnost biti otvoren „Rekreacioni Centar", jedina zgrada na Dvorskom kompleksu izgrađena posle Drugog svetskog rata.

Tokom posete i na izložbi San proletnje noći" posetioci će moći da se upoznaju sa kraljevskim kompleksom. U toku šetnje posetioci će imati priliku da se upoznaju sa Dvorskim parkom, osmišljenim na dva različita koncepta pejzažne arhitekture, videće Rekreacioni centar", jedinu zgradu izgrađenu posle drugog svetskog rata koja je bila zamišljena kao prostor za opuštanje sa zatvorenim bazenom i stolovima za masažu, ali je na žalost bila joše koncipirana i pokazala se potpuno neupotrebljivom.

Skulpture kao i sam park na svojevrstan način ilustruju razmišljanja i idejna rešenja kroz različite periode izgradnje Dvorskog kompleksa.

Neka od brojnih umetničkih dela u kojima će posetioci uživati su fascinante skulpture Ivana Meštrovića „Povijest Hrvata", „Sfinga" i „Miloš Obilić", a gosti će obići i muzičku terasu na kojoj se nalazi delo Tome Rosandića „Violinista".

Izvor: Služba za odnose sa javnošću Kraljevskog Dvora

 

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook