Sutra počinje Međunarodni filmski festival u Kanu

15 MAJ 2012 Sutra počinje Međunarodni filmski festival u Kanu

Međunarodni filmski festival u Kanu će sutra po 65. put otvoriti svoja vrata. Na programu je 91 ostvarenje iz tridesetak zemalja, a organizatori najavljuju dolazak velikog broja zvezda.
Festival sutra otvara drama Vesa Andersona "Moonrise Kingdom", sa Brusom Vilisom, Tildom Svinton i Harvi Kajtelom, a 27. maja će ga zatvoriti poslednji film nedavno preminulog Kloda Milera "Tereza Deskejru" sa Odri Tatu.
 Na ovogodišnjem festivalu primetno je prisustvo latinoameričke kinematografije, dok je iz Azije ima osetno manje ostvarenja. Ljubitelji filma s posebnim nestrpljenjem očekuju da vide "Na putu", adaptaciju romana Džeka Keruaka u režiji Brazilca Valtera Saleša sa Kristen Stjuart, Vigom Mortensenom i Kirsten Danst u glavnim ulogama. Kan dočekuje i nekoliko bivših dobitnika "Zlatne palme". Nemac Mihael Haneke će se predstaviti filmom "Ljubav" u kojem glavne uloge tumače Izabel Iper i Žan-Luj Trentinjan, Britanac Ken Louč će prikazati "The Angel`s Share", a Rumun Kristijan Mungiju "Beyond the Hills". U okviru zvanične selekcije biće prikazano ukupno 60 filmova, od kojih će se 22 nadmetati za glavnu nagradu - "Zlatnu palmu".U takmičarskom programu je i Dejvid Kronenberg sa "Kosmopolisom". Na Kroazeti se očekuju Nikol Kidmen, Bred Pit, Zak Efron, dve trenutno najveće tinejdžerske zvezde, Robert Patinson i Kristen Stjuart, Kajli Minog i Marion Kotijar. 

Izvor: Blic

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook