Sajam Kolekcionara (Beograd)

27 JUN 2012 Sajam Kolekcionara (Beograd)

Veliki Sajam kolekcionara, sa preko 120 privatnih kolekcija iz raznih oblasti, održaće se tokom vikenda, 30. juna i 1. jula, u hotelu Slavija.

Na više od 600m2 izložbenog prostora, posetioci mogu razgledati, ali i nabaviti razne eksponate i predmete iz tradicionalnih oblasti kolekcionarstva - filatelije (poštanske marke i poštanska istorija), numizmatike (metalni i papirni novac van opticaja, kao i stari vrednosni papiri), faleristike (ordenje, značke i vojne oznake) i starog oružja (bodeži, bajoneti, sablje, kubure, kremenjače).

Na Sajmu se mogu videti i stari satovi, nakit, antikvarno posuđe i predmeti od srebra, keramike, porcelana i kristala, antikvarni i stilski nameštaj, knjige, umetničke slike i grafike, ikone na platnu i drvetu, tepisi i pirotski i drugi ćilimi, narodne nošnje i uniforme i još mnogo drugih starinskih i unikatnih predmeta.

Takođe, posetioci će moći da se edukuju i razmene iskustva, kao i da upoznaju značaj ove manifestacije u stvaranju privatnih kolekcija predmeta iz naše istorije. Na taj način ova i slične manifestacije pomažu očuvanju  kulturnog i umetničkog blaga naše zemlje.

Sajam je otvoren od 10 do 16 časova, cena ulaznice je 100 dinara, i ovo je poslednja prilika za okupljanje ljubitelja starina pre dvomesečne letnje pauze.

Izvor: TOB

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook