Leto u Skadarliji jul 2012

25 JUL 2012 Leto u Skadarliji jul 2012

Tokom letnjih meseci u Skadarskoj ulici se pod pokroviteljstvom Grada Beograda, održava program Nove boje Skadarlije. Turistička organizacija Beograda u saradnji sa Beogradizacijom Beograda, Opštinom Stari grad i JKP Gradske pijace pozivaju Beograđane da posete Skadarliju i vide kako su umetnici grafita Beogradizacije Beograda oslikali zanatske tezge simbolima Skadarlije, koje su postavljene u donjem delu Skadarlije. Zajedno sa radnicima JP Gradske čistoće volonteri Beogradizacije Beograda uređivali su pojedine delove skadarlijskih fasada.

U Donjem delu Skadarlije na Skadarlijskom bazaru od 19:00 - 22:00h predstaviće se prodavci sa probranim rukotvorinama ( Bg lutkice, minđuše, magneti, žirado šeširi, lepeze...), proizvodima starih zanata, antikvitetima, prodavci meda i drugih pčelinjih proizvoda kao i prodavci ručno rađenih sapuna i domaće rakije.

Svakog vikenda, tokom letnjih meseci atmosferu u Skadarskoj ulici dočaraće mladi parovi, obučeni kao dame i gospoda u građanskim kostimima, sa početka 20. veka.

Petak, 27. jul

19.30-20.30          Bina ispred Kuće Djure Jakšića
-Program vodi glumac Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića
-Glumac Lazar Jovanov u kostimu iz 19. veka u ulozi dobošara čita lirsku verziju kodeksa o ponašanju u Skadarliji uz pratnju Ansambla „Sekstet Skadarlija".
-Članice prvog ansambla KUD Pošta Srbije „Đoka Pavlović", u originalnim starogradskim kostimima izvode korake gradskih igara
-Vitomir Dardić - recitator

Poetsko muzičko veče posvećeno Đuri Jakšiću povodom 180 godina od rođenja:
-Raša Popov - pesnik
-Andrej Jelić - pesnik
-Miloš Janković - pesnik

 

Subota, nedelja 28., 29. jul

 

19.30-20.31          Bina ispred Kuće Djure Jakšića
-Program vodi glumac Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića
-Glumac Lazar Jovanov u kostimu iz 19. veka u ulozi dobošara čita lirsku verziju kodeksa o ponašanju u Skadarliji
-Marčela Frančeska, u ulozi Đurine Mile peva popularne skadarlijske pesme uz pratnju ansambla Tamburica 5 /subota, a ansambla Triole /nedelja iz restorana Dva Jelena.
-Članice prvog ansambla KUD Pošta Srbije „Đoka Pavlović", u originalnim starogradskim kostimima izvode korake gradskih igara.

 

* Novitet od ove nedelje u Skadrliji biće info punkt Turističke organizacije Beograda. Info punkt će svakog dana od 18 - 22h, tokom cele sezone biti na raspolaganju stranim i domaćim turistima. Svi zainteresovani će na ovoj lokaciji moći da, pored informacija, dobiju brošure i druge publikacije o Beogradu.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook