Međunarodna trka harmonije (Beograd)

06 AVG 2012 Međunarodna trka harmonije (Beograd)

Međunarodna trka harmonije prolazi kroz Srbiju od 07. do 10. avgusta. Centralna manifestacija će se održati 09. avgusta u Beogradu. Internacionalni tim i domaći timovi okupiće se ispred Crkve svetog Marka u 11:30h, odakle će krenuti prema Dom narodne skupštine, gde je za učesnike trke predviđen zvanični prijem.
 

Međunarodna trka harmonije je intrenacionalno štafetna trka koja nastoji da podstakne prijateljstvo među narodima i da u jednom dinamičnom duhu poveže ljude raznih, vera i kultura. Trka se održava svake druge godine i obuhvata istovremeni događaj u 100 država Amerike, Evrope, Azije, Australije i Afrike i odvijaće se trasom dugom ukupno 40.000 km. Trkačima se uz put mogu pridružiti svi koji to žele. Zapravo, duž trase im se pridružuju hiljade ljudi u mestima kroz koja prolaze. Učesnici predaju baklju iz ruke u ruku-zajedno sa svojim snovima o boljem svetu.
 

Kroz svoju istoriju Trku su podržali mnogi značajni ljudi  a među njima su: Elizabeta II, princ Čarls, Helmut Kol, Jaser Arafat, Mihail Gorbačov, Fransoa Miteran, Nelson Mendela, Dalaj Lama, papa Jovan Pavle II, nadbiskup Dezmond Tutu, Huan Antonio Samaran, Roberta Fle, Pol i Linda Makartni.


Turistička organizacija Beograda sa zadovoljstvom podržava i promoviše ovaj događaj koji je i Beograd uvrstio u gradove kroz koji ova trka prolazi i koja nosi ideju prijateljstva i povezivanja ljudi.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook