Reli starovremenskih automobila LAGANO SRBIJOM (Beograd)

28 AVG 2012 Reli starovremenskih automobila LAGANO SRBIJOM (Beograd)

Ovogodišnji, prvi po redu Reli starovremenskih automobila LAGANO SRBIJOM koji će se održati od 31. avgusta  do 02. septembra počinje u Obrenovcu preko Uba, Koceljeve, Osečine, Valjeva, Kosjerića, Požege, Arilja, Ivanjice i nazad do Beograda.

 
Cilj relija je otkrivanje, predstavljanje i promocija neotkrivenih destinacija Srbije, kao i da se što više turista upozna sa lepotama, običajima, kulturno istorijskim nasleđem i različitostima svih delova zemlje. Sem toga cilj ovogodišnjeg Relija je takođe i popularizacija turizma, automobilizma i bezbednosti u saobraćaju Srbije.

 
Manifestacije koje će učesnici Relija na svom putu posetiti i na kojima će biti predstavljeni automobili, učesnici Relija su: „Obrenovačko leto", „Sajam šljiva u Osečini" i „Nušićijada u Ivanjici".

 
U Reliu ove godine učestvuje 14 izuzetnih automobila koji će, svaki za sebe, ispričati jedan deo priče o napretku nauke i tehnike. Među automobilima će se naći BUICK (1960.), PONTIAC Streamliner (1946.), Mercedes Pagoda (1967.), MG-TF (1955.), Jaguar E-TIP (1965.) i mnogi drugi koji su na svoj način obeležili istoriju automobilizma.

 
Organizatori Relia su časopis Turistički PUTOKAZ i Oldatimer klub Beograd u saradnji sa opštinama Obrenovac, Osečina i Ivanjica.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook