III Beogradski festival cveća

21 SEP 2012 III Beogradski festival cveća

Veliki broj učesnika III Beogradskog festivala cveća koji će se održati 22. i 23. septembra, u jednoj od najlepših gradskih oaza - parku Manjež, a čiji je rad inspirisan prirodom, cvećem, zaštitom životnog okruženja, savremenim ekološkim konceptima urbanog razvoja, predstaviće svoje projekte i inicijative kroz sedam festivalskih zona - osVRT, VRT VRTova, VRTeška, VRToglavica, VRTlog, izVRTanje i VRTić.

U fokusu ovogodišnje zone osVRT su teme u domenu organske proizvodnje, socijalnog preduzetništva, otvorenih javnih prostora i prostora po meri deteta o kojima će diskutovati stručnjaci, prestavnici institucija i nvo u amfiteatru Muzičke akademije. Pored toga, posetioce očekuje niz pratećih sadržaja: izložbe, muzički program, otvoreni bioskop, performans, čas joge na otvorenom i mnoga iznenađenja.

BFC u saradnji sa partnerima poziva gradjane da se uključe u nove ekološke akcije! Oni koji donesu pet praznih Tetra Pak ambalaža dobiće na poklon biljku. Roditelji i deca mogu učestvovati u kreativnim radionicama gde će naučiti da tetrapak ambalaža nije otpad već da pravilnim i kreativnim postupanjem štitimo životno okruženje od suvišnog otpada i iscrpljivanja resursa, i dajemo joj novu vrednost.

Takođe, uživajući u kafi i drugim aromama u zoni opuštanja - izVRTanje - posetioci se mogu uključiti u akciju podrške ozelenjavanja Ulične Galerije u Čavketovom prolazu.

BFC poziva posetioce da zajedno napravimo Beograd boljim mestom za život u lepšem i zelenijem ambijentu!

Treći Beogradski festival cveća realizuje se uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, Opštine Savski Venac, JP „Srbija šume", JKP „Gradsko zelenilo", Turističke organizacije Beograda, „Tetra Pak-a", „Donkafe-a", „Superdota" i drugih partnera i prijatelja manifestacije.

  

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook