2.Susreti organizatora manifestacija u Zagrebu (Hrvatska)

23 SEP 2012 2.Susreti organizatora manifestacija u Zagrebu (Hrvatska)

Nakon uspešno realizovanih 1. Susreta organizatora turističkih manifestacija ( krajem prošle godine u Zagrebu) , ovogodišnji, 2. Susreti organizovani su u sklopu Sajma županija „SVI zaJEDNO - HRVATSKO NAJ" na Zagrebačkom Velesajmu 19. i 20.09.2012. godine.

Tema ovogodišnjih Susreta bila je: „ BAŠTINA I TURIZAM"

Organizator Susreta, g. Aleksandar Kovačević  (kome ovim putem upućujemo samo reči hvale na izvrsnoj organizaciji manifestacije), je poučen prošlogodišnjim iskustvom, koncept Susreta, uz male dorade i ove godine bazirao na panel raspravama i praktičnim radionicama - uz veći broj primera iz prakse.

Kratki pregled ovogodišnjih podtema:

  • Tradicijski obrti izazov za kulturni turizam - uz predstavljanje projekta CRAFTATTRACT  
  • Kulturni turizam kroz fondove EU - uz predstavljanje projekta REVITAS  
  • E- promidžba i e-prodaja kulturnih manifestacija, marketing i brendiranje manifestacija
  • Turistički potencijali manifestacija i lokalni razvoj ,

Kao i prošle godine u panel diskusijama učestvovali su eminentni stručnjaci iz različitih oblasti , predstavnici nadležnih institucija ( MINT, HGK, HOK , HTZ ) kao i osobe koje su svojim radom , znanjem i iskustvom uspešno realizovale brojne projekte iz pomenutih oblasti.

Čast i zadovoljstvo, da prisustvuje ovom skupu imala je i ekipa iz Srbije, koja je u Zagrebu boravila na poziv organizatora. Članovi ove ekipe bili su g. Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej, koji je prisutnima predstavio manifestaciju VELIKOGOSPOJINSKI DANI u Novom Bečeju i gđa Milanka Cvetković, gl.i odg. urednik Internet Portala www.manifestacije.com i predsednik Grupacije organizatora manifestacija u PK Srbije, koja je prisutnima odgovarala na pitanja vezana za neke od značajnijih manifestacija u Srbiji.

U pomenutim panel diskusijama, pored ostalog, bilo je reči i o saradnji turističkih, lokalnih i privrednih subjekata, o saradnji turističkih agencija i organizatora manifestacija, o tome kako promovisati svoju manifestaciju na stranim tržištima i sl..

Iz Zagreba smo se vratili puni pozitivnih utisaka, sa puno novih ideja i sa željom da saradnju sa g. Kovačevićem i njegovom srdačnom ekipom saradnika i učesnika Susreta nastavimo i u narednim godinama na dobrobit organizatora manifestacija, kako u Hrvatskoj, tako i u Srbiji.

Ideja organizovanja stručnog skupa pod nazivom SUSRETI ORGANIZATORA MANIFESTACIJA, nastala i pokrenuta u Srbiji od strane časopisa „Vodič kroz turističke manifestacije" još 2006.g., u Hrvatskoj, a po uzoru na „naše Susrete", pokrenuta je krajem 2011.g. ( organizator: g.Aleksandar Kovačević, agencija IDI ZA SRCEM i www.organizatori.hr ), i kao takva, počela je da daje prve rezultate u razmeni iskustava organizatora manifestacija, iz različitih gradova i različitih država već od ove godine.

I za kraj, svim organizatorima manifestacija u zemlji i inostranstvu želimo uspešno održavanje manifestacija koje organizuju, a sve zainteresovane pozivamo na VI SUSRETE ORGANIZATORA MANIFESTACIJA koji će se u Beogradu održati u petak, 08.02.2013.god. Dobro nam došli !!!

                                                                        Milanka Cvetković

                                      Organizator VI Susreta organizatora manifestacija Srbije

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook