Svetsko prvenstvo šumarskih radnika u Raubichi (Belorusija)

15 AVG 2012 Svetsko prvenstvo šumarskih radnika u Raubichi (Belorusija)

U Raubichi-u, nedaleko od glavnog grada Belorusije na 30. Svetskom prvenstvu šumarskih radnika (World Logging Championships), koje su u periodu od 23.-27.avgusta organizovali IALC (Međunarodno udruženje za takmičenje šumarskih radnika) i Ministarstvo šumarstva Belorusije, slavili su Rus Aleksandar Sokolov (senior) i Belorus Sergej Škudrov (junior) u pojedinačnoj i Finska u ekipnoj konkurenciji.

Prvenstvo je održano u najpoznatijem beloruskom ski centru, gde su do sada održana brojna svetska i evropska takmičenja u ski skokovima, ski trčanju i biatlonu. Učestvovale su ekipe iz 28 zemalja sa ukupno 111 takmičara u seniorskoj, juniorskoj i ekipnoj konkurenciji. Vrlo promenljivi vremenski uslovi, pri čemu su se često smenjivali Sunce i kiša, nisu uticali da sva takmičenja budu vrlo posećena uz prisustvo brojnih tv ekipa, među kojima je bila i ekipa RTS.

Ekipno, najuspešnija je bila Finska, drugo mesto je osvojila Rusija, a treće, ekipa Belorusije.

Učešće naše reprezentacije na ovom takmičenju je svakako ostavilo traga kako prema zalaganju samih takmičara, tako i prema njihovoj borbi za medalju u čak tri od pet disciplina.

U disciplini obaranje stabla naš junior Goran Miličević osvojio je peto mesto sa 633 poena, u disciplini štafeta osvojeno je sedmo mesto sa 1208 bodova, koliko je imala i Hrvatska na šestom mestu.

Svaki učesnik prvenstva je posadio po nekoliko sadnica bora.

Naredno 31. svetsko takmičenje šumarskih radnika - sekača će se održati  u Švajcarskoj 2014. godine.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook