Beogradska kuhinja

28 NOV 2012 Beogradska kuhinja

U beogradskim osnovnim školama, akcijom edukacije dece o zdravoj i pravilnoj ishrani danas počinje manifestacija „Beogradska kuhinja" koja će trajati do 5. decembra.

Projekat se sastoji se iz više segmenata, mnogobrojnih društvenih i humanitarnih aktivnosti, osmišljen sa željom da se kroz kreativan program koji je napisao Vuk Ršumović, a pesme Ljubivoje Ršumović, osnovcima predstavi kroz interaktivne predstave radionice „Čigra", značaj zdrave ishrane i bavljenje sportskim aktivnostima, u čemu će svakako pomoći i aktivno učešće naših poznatih sportista.

U saradnji sa Centrom za zastitu odojčadi, dece i omladine - dom „Moše Pijade" i Zavodom za vaspitanje dece i omladine, tokom trajanja manifestacije biće organizovana humanitarna akcija, u okviru koje će učesnici manifestacije donirati namirnice pomenutim ustanovama, a koje su neophodne za zdrav rast i razvoj svakog deteta.

Putem posebno osmišljenog sajta www.beogradskakuhinja.rs, za koji su pisali profesori Medicinskog fakulteta, Republičkog zavoda za sport, Veterinarskog fakulteta i eksperti u oblasti hrane, omogućeno je da roditelji i deca dobiju stručno mišljenje, postave pitanje ili potraže savet po pitanju hrane, navika i problema u ishrani.

Važan segment svake turističke ponude grada jesu i njegovi restorani, koji će svoju gastronomsku orijentaciju, bogatu i raznovrsnu ponudu, predstaviti u okviru manifestacije kroz dvojezičnu publikaciju, koja je realizovana sa timom umetnika među kojima su Nebojša Babić i Slavimir Stojanović, a u kojoj će se naći zanimljive informacije, kao što su statistički podaci Beograda, mapa grada sa obeleženim restoranima... Ova publikacija biće dostupna u hotelima, aerodromu Nikola Tesla, Adi Ciganliji i drugim turističkim punktovima u Beogradu. Turistička organizacija Beograda će u okviru turističke ponude grada prezentovati publikaciju na svetskim sajmovima turizma.

Realizaciju Projekta podržali su: Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu, Turistička organizacija Beograda, profesori Katedre za higijenu Medicinskog fakulteta, Veterinarskog fakulteta, Republičkog zavoda za sport i zaštitu zdravlja, Privredna komora Srbije, Evropska kulinarska asocijacija UGH - koja organizuje The CEEfood Best Restaurant Awards,  Veletržnice, BGinfo box.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook