ULICA OTVORENOG SRCA KUCA ZA BEBE (Beograd)

29 DEC 2012 ULICA OTVORENOG SRCA KUCA ZA BEBE (Beograd)

Prvi dan Nove godine važan je, svečan i nezaobilazan praznik Beograđana koji ga,  tradicionalno proslavljaju u društvu dragih gostiju i prijatelja, komšija i sugrađana na „Ulici otvorenog srca"."!

„Ulica otvorenog srca" je jedna od manifestacija koja je odavno prevazišla okvire Beograda i postala prepoznatljiv brend koji promoviše najhumanije vrednosti našeg glavnog grada. Veliko interesovanje i potreba ljudi da 1. januara budu u Svetogorskoj ulici, da učestvuju u ovim važnim i velikim humanitarnim akcijama onoliko koliko mogu, kao i prisustvo mnogobrojnih gostiju Beograda iz inostranstva u programima „Ulice otvorenog srca", znak su dobre volje i značaja ove manifestacije.

Kao i svake Nove godine u okviru „Ulice otvorenog srca" organizuje se humanitarna akcija koja će svojim porukama i darovima od srca pomoći onim najugroženijima - bebama - u projektu "Bitka za porodilišta".

Nakon veoma uspešne prošlogodišnje akcije koju smo radili zajedno sa Fondom B92 „Bitka za bebe" i u kojoj smo u svojevrsnom „Maršu za bebe" skupili sredstva za kupovinu inkubatora, ove godine nastavljamo saradnju kroz novu humanitarnu akciju BITKA ZA PORODILIŠTA! Cilj ove humanitarne manifestacije jeste prikupljanje novca za opremanje beogradskih porodilišta uređajima pomoću kojih se čuju prvi otkucaji bebinog srca. Praćenjem rada bebinog srčanog mišića tokom perioda kasne trudnoće i prilikom porođaja, CTG aparati daju uvid u podatke koji su od vitalnog značaja za pravovremeno uočavanje eventualnih zdravstvenih rizika i otklanjanje opasnosti po bebino zdravlje. Što više aparata bude nabavljeno, više beba će biti bezbedno! Zato ovogodišnja ULICA OTVORENOG SRCA KUCA ZA BEBE!

Osnovno obeležje ovogodišnje „Ulice otvorenog srca" biće crvene portikle u obliku srca, čijom će se kupovinom sakupljati sredstva za ovu humanitarnu akciju.

Dugogodišnji medijski prijatelj „Ulice otvorenog srca" je televizija B92, koja direktno prenosi sva dešavanja sa „Ulice", iz Ateljea 212 i iz „Srpske kafane", tim najprepoznatljivijim punktovima ove manifestacije. I ove godine Privredna komora Beograda je domaćin tradicionalnog novogodišnjeg ručka u „Srpskoj kafani" u kojoj svakog 1. januara goste služe glumci Ateljea 212.

Glavni umetnički program odvija se na pjaceti ispred Pozorišta Atelje 212, koja će, kao i čitava „Ulica otvorenog srca" ove godine biti u znaku „Bitke za porodilišta".

Muzika, egzibicija, ulični zabavljači, žongleri, akrobate, mađioničari, pozorišni umetnici i različite atrakcije će u duhu čitave akcije na svoj način obeležiti akciju solidarnosti Beograđana. Svi oni koji su u okviru svojih mogućnosti doprineli da ova humanitarna akcija uspe, nosiće crvene portikle kao znak da su od srca pomogli projektu „Bitka za porodilišta".

"Ulica otvorenog srca" je od 1988/89. ušla u kalendar najznačajnijih aktivnosti našeg glavnog grada, a organizuje je Turistička organizacija Beograda, Atelje 212, SO Stari Grad i Skupština Grada Beograda.

OKVIRNA SATNICA:

PJACETA ATELJEA 212                                                                                                    
12:00   Dečiji hor "Čarolija" (jedna pesma)    
12:05  Voditelj programa SMILJAN BANJAC pozdravlja prisutne i najavljuje novogodišnje čestitke          
12:05 Čestitka - IVANA DIMIĆ, Direktor Ateljea 212

DEJAN VESELINOV - Direktor TOB-a
DEJAN KOVAČEVIĆ - Predsednik Opštine Stari Grad (ili predstavnik Opštine)
PREDSTAVNIK SKUPŠTINE GRADA (još nije potvrđeno ko će govoriti)
DR MILAN JANKOVIĆ - Predsednik Privredne komore Beograda
VERAN MATIĆ - Predsednik Fonda B92
IVICA DAČIĆ - Predsednik Vlade Republike Srbije

Mali vatromet simbolično označava početak Ulice otvorenog srca.
Iz zgrade pozorišta izlaze izvođači Ulice Otvorenog srca i, započinju svoju tradicionalnu štenju, stvarajući jedinstvenu karnevalsku povorku punu muzike i igre koja simbolično pokreće „Ulicu otvorenog srca".

Gosti i sve zvanice ulaze u Srpsku kafanu na tradicionalni svečani ručak (početak oko 13h) gde goste služe glumci Ateljea 212. Domaćin ručka je Privredna komora Beograda.

Glavni program na pjaceti Ateljea 212:

12:30 Voditelj Smiljan Banjac najavljuje početak Glavnog programa na Pjaceti            12:40 "Remake"- band  (I blok)+ gosti: Gorica Popović (jedna pesma),  Ivan Jevtović (jedna pesma), Mina Lazarević (jedna pesma), Slobodan Stefanović (jedna pesma), Nenad Ćirić (jedna pesma)    
13:15Predstavljanje,Galerije,BabkaizKovačice                                                                                          
13:30 Dečiji hor „Čarolija", Leontina, Ivana Negativ, Minja Subota i gosti (muzički blok)

14:15 Fabrika pozitivne energije                                                     

14:20 "Remake"- band  (II blok)+ gosti: Marina  i Marija Gobović (dve pesme),  Ivan Jevtović (jedna pesma), Mina Lazarević (jedna pesma), Slobodan Stefanović (jedna pesma)                                                             

14:55 HOR

15:05 Ulični svirači Beograda          

15:20Duvački-orkestar                                                                               

15:35  "Remake"- band  (III blok)

Ispred scene simultano sa muzičkim smenjuju se mađioničari, MIMART i CIRKUSFERA, a slikari iz Kovačice crtaju srca na licima dece i publike

SRPSKA KAFANA

U zavisnosti od programa i slobodnih izvođača, muzičari i mađioničari se šalju u Srpsku kafanu.

Humanitarni punkt - Scena ispred Zgrade Opštine Stari Grad:

12:30 Hor Dečijeg kulturnog centra (dve pesme)                                            
12:45 Mala lutkarska predstava                                                                      
13:00 Mađioničar                                                                 
13:15 HOR
13:30 Cirkusfera
14:00 Novogodišnja predstava „Deda Mrazova čarobna kuća"
14:30 Mala lutkarska predstava
15:15 Mađioničar                                                                   
15:30 Duvački orkestar                                                                      
15:45 Ulični svirači                                                    

Koncept, idejno rešenje, osmišljavanje, koordinacija programa, tehnička podrška i realizacija - Pozorište Atelje 212

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook