Tamburica fest - gost Zagreba (Hrvatska)

01 MART 2013 Tamburica fest - gost Zagreba (Hrvatska)

Posle Novog Sada, Beograda, Banja Luke i Sarajeva i na veliko zadovoljstvo organizatora, svetski festival Tamburica Fest ove godine predstaviće se i zagrebačkoj publici. Na poziv gradonačelnika Zagreba, u sredu 6.marta u Green Gold dvorani nastupiće preko 50 vrhunskih izvođača, a sam pokrovitelj manifestacije je grad Zagreb.

Tamburica Fest ima jednostavan koncept i kulturnu misiju. Osim afirmacije tamburaške muzike, festival je vremenom izgradio i status turističke atrakcije i postao je značajno mesto za razvijanje tolerancije, uzajamnog poverenja i prijateljstva na multietničkom nivou" - rekao je  Dr Jovan Pejčić, idejni tvorac festivala i predsednik Upravnog odbora i dodao da im je velika čast i zadovoljstvo što će ove godine predstaviti Tamburicu Fest i u Zagrebu i time još malo zakoračiti u region, promovišući domaći festival.

Činjenica je da je Tamburica Fest poprimio razmere svetskog festivala, jer je proteklih godina izazvao veliko interesovanje muzičara iz svih krajeva sveta, ali i medija i javnosti. Tako će se 6.marta u Zagrebu predstaviti muzičari iz našeg regiona, a neki od njih su: tamburaški orkestar „Banjalučki tamburaši", RS BiH sa gostima solistima Natašom Vukojević i Ljubanom Trbojevićem; tamburaški orkestar ROMANSA iz Novog Sada, pobednici 2011. godine sa gošćom Dankom Ubiparip; varaždinski tamburaški orkestar, pobednici 2010. godine; tamburaški orkestar ZORULE iz Novog Sada sa gostom Sašom Petrovićem, prvakom novosadske opere; tamburaški sastav DYACO iz Đakova, pobednici 2009. godine.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook