DAN BRAZILA u VTŠ (Beograd)

15 MART 2013 DAN BRAZILA u VTŠ (Beograd)

Visoka turistička škola (VTŠ) će u okviru tradicionalne manifestacije AMBASADORI GOVORE, otvoriti u utorak 19. marta „Dan Brazila" u toj visokoškolskoj instituciji.

Kulturno-obrazovna manifestacija će početi u 11 časova predavanjem ambasadora Federalne Republike Brazil u Srbiji, Njegove ekselencije, Gospodina Alešandre Ador Neta o sadašnjem privrednom trenutku najveće i najmnogoljudije zemlje u Latinskoj Americi, kao i njenim turističkim potencijalima.

Brazil spada u zemlje sa velikom privredom u brzom usponu i članica je grupacije BRIKS, zajedno sa Ruskom Federacijom, Indijom, Narodnom Republikom Kinom i Južnoafričkom Republikom. Ta zemlja, takođe, nudi kombinaciju ekoturizma sa odmorom i rekreacijom, sunce i plaže, avanturistički, istorijski, kao i kulturni turizam.

Očekuje se da će u skoroj budućnosti doći do eksplozivnog rasta turizma u Brazilu pošto će ta zemlja biti, između ostalog, domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu 2014. i Letnjih olimpijskih igara 2016. godine.

Na otvaranju manifestacije će studenti VTŠ i njihovi gosti moći da vide i filmove o turizmu Brazila, da uživaju u nastupu plesačica sambe, zvucima batukade i veštini majstora borilačke veštine kapoera.

Biće organizovana izložba postera koji dočaravaju brazilske turističke predele i poslužena neka od tipičnih jela iz te zemlje.

Ova manifestacija je u okviru programa VTŠ za upoznavanje studenata sa civilizacijama, narodima i kulturama sveta. To je i prilika da potencijalnim stranim partnerima budu predstavljene mnoge mogućnosti saradnje sa VTŠ.

Izložba postera će trajati do utorka, 26. marta ove godine.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook