Konferencija o bezbednosti u ugostiteljskim objektima (Beograd)

19 APR 2013 Konferencija o bezbednosti u ugostiteljskim objektima (Beograd)

"Bezbednost je posao svih nas", poruka je Konferencije o bezbednosti u ugostiteljskim objektima, koja je na temu "Visoki standradi bezbednosti - zaštitni znak kvaliteta" održana 17. aprila 2013. godine u Hotelu JAT Slavija. Konferenciju, koja je okupila više od stotinu učesnika, organizovali su Redakcija časopisa za savremeno hotelijerstvo i turizam "Turistički Svet" i Agencija specijalizovana za poslove bezbednosnog menadžmenta "Alansa inženjering", uz stručnu podršku MUP-a Srbije i Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, Uprave za bezbednost i zdravlje na radu - Ministarstva rada i socijalne politike i Ministarstva finansija i privrede.

Sa ove Konferencije pokrenuti su predlozi koje će, nadamo se, inicirati ozbiljne promene u oblasti bezbednosti, pre svega, u hotelskim objektima.

Jedna od poruka ove konferencije bila je i da se nikada ne desi ono što se desilo u hotelu "Putnik", kafeu "Laundž", klubu "Kontrast", hotelu "Grand", restoranu "Central park", i mnogim drugim ugostiteljskim objektima širom zemlje. Ideja je bila da se i na ovaj način istakne značaj bezbednosti za celu turističku industriju i potreba da se na tome radi preventivno.

"Nadamo se da će "Turistički Svet", kao društveno odgovorna redakcija, dati svoj doprinos da se o ovoj vrsti problema u turizmu više čuje, jer naš stav je da nije na novinarima samo da izveštavaju o dešavanjima, nego i da, podižući društvenu svest ljudi, doprinose da se ružni događaji ne ponavljaju!" - rekla je po završetku Konferencije Ljiljana Rebronja, urednica časopisa "Turistički Svet", u ime organizatora Konferencije.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook