Inženjersko regionalno takmičenje studenata (Bugarska)

26 APR 2013 Inženjersko regionalno takmičenje studenata (Bugarska)

Inžinjersko regionalno takmičenje - EBEC Balkan, u organizaciji BEST-a (Board of European Students of Technology), održaće se u Sofiji 26.-30. April 2013.godine.

Međunarodni EBEC Balkan tim u saradnji sa lokalnom BEST grupom Sofija organizuje inženjersko takmičenje studenata Evrope na kome će učestvovati studenti iz: Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bugarske. Takmičari će se na regionalnom takmičenju EBEC Balkan kvalifikovati za finalno takmičenje na Evropskom nivou EBEC Final koje se održava 1.-8. avgusta u Varšavi. Svi učesnici regionalnog takmičenja EBEC Balkan su pobednici lokalnih inžinjerskih takmičenja EBEC Local u: Beogradu i Nišu ( Srbija), Skoplju ( Makedonija), Mostaru (Bosna i Hercegovina) , Podgorici ( Crna Gora) i Sofiji (Bugarska).

U beogradskim timovima su studenti fakulteta Organizacionih nauka, Mašinskog, Elektrotehničkog, Fizičkog Tehnološko-Metalurškog fakulteta, a u timovima iz Niša studenti Elektronskog i Mašinskog fakulteta.

Samo takmičenje je najznačajniji deo događaja. Timovi od po četiri studenta takmičiće se u dve kategorije - Case Study i Tim Dizajn. Case Study zahteva od studenata da se stave u ulogu lidera kompanije rešavajući realne probleme kroz teorijski pristup, druga kategorija Tim Dizajn im daje mogućnost da pokažu spretnost - moraće da naprave funkionalni model sprave koja obavlja odgovarajuću operaciju kao odgovor na zadatu temu. Obe kategorije testiraju inženjerski način razmišljanja i kreativnost, takođe timovi će morati da pokažu timski rad i komunikaciju da bi uspeli da savladaju zadatke i ostvare uspeh.

Događaj je podržan od strane: Energoprojekt, Hemofarm fondacija, Asseco i Tehničkog Univerziteta u Sofiji

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook