TIM SRBIJE - Edukacija iz oblasti manifestacionog turizma

20 AVG 2013 TIM SRBIJE - Edukacija iz oblasti manifestacionog turizma

Niz od šest edukativnih skupova pod zajedničkim nazivom:

MANIFESTACIJE U SRBIJI - Edukacija iz oblasti manifestacionog turizma 2013,

u organizaciji Udruženja „Turizam I Manifestacije Srbije (TIM SRBIJE)", iz Beograda, održaće se u šest odabranih gradova-domaćina širom Srbije, u periodu jun-septembar 2013.godine.  Ova serija edukativnih skupova započela je u Novom Bečeju (15.06.), u vreme održavanja manifestacije TISA REKA LJUBAVI, nastavila se u Kovinu (22.06.), uz manifestaciju STARI LALA i u Despotovcu (24.08.), uz manifestaciju DANI SRPSKOG DUHOVNOG PREOBRAŽENJA. U septembru, domaćini skupa biće: Zlatibor (14.09.2013.), Vršac ( 21.09.2013.) i Guča (28.09.2013.). Ovaj projekat se realizuje uz podršku  ministarstva za finansije i privredu, Republike Srbije.

Opšti cilj organizovanja ovog jednodnevnog stručnog skupa je edukacija velikog broja organizatora manifestacija iz svih krajeva Srbije u cilju  poboljšanja kvaliteta pojedinih manifestacija i nivoa znanja samih organizatora, kao i svih drugih koji su na bilo koji način uključeni i angažovani u pripremi, organizaciji ili realizaciji same manifestacije ili se na bilo koji drugi način bave aktivnostima iz oblasti manifestacionog turizma.

Svrha edukacije: Pronaći najbolji odgovor i rešenje na pitanje "Kako organizovati uspešnu manifestaciju - potreba, pretnje, izazovi, problemi u organizaciji i prikupljanju sredstava."

Ideja organizatora je da se na jednom mestu okupe vodeći akteri manifestacionog turizma u Srbiji: predstavnici zvaničnih institucija, organizatora manifestacija, turističkih organizacija i turističkih agencija iz različitih mesta, proizvođači suvenira, zaposleni u hotelsko-ugostiteljskoj industriji, predstavnici medija, obrazovne institucije i mnogi drugi. Neki od njih naći će se u ulozi predavača, dok će drugi biti aktivni učesnici na planiranoj diskusiji nakon predavanja, na ovom jednodnevnom stručnom skupu.

Predviđene teme su:

  1. Podela i klasifikacija manifestacionog turizma u Srbiji  (sa primerima)
  2. Manifestacije u funkciji promocije turističke destinacije
  3. Primer dobre prakse - promocija manifestacije
  4. Suvenir jedne manifestacije
  5. Manifestacije kao pokretači preduzetništva u kreativnim industrijama Srbije
  6. Uticaj medija u afirmaciji, unapređenju i prepoznatljivosti manifestacija
  7. Kalendar manifestacija - kako ga uskladiti sa željama i potrebama organizatora
  8. A) Uloga lokalne samouprave u pružanju pomoći i njena podrška organizatorima manifestacija

           B) Načini prikupljanja sredstava potrebnih za organizaciju manifestacije i njihova racionalna potrošnja.       

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook