Zemunski vinski trg

02 JUL 2013 Zemunski vinski trg

Srpsko vino u saradnji sa Beogradskim pijacama, Udruženjem vinogradara i vinara Srbije, Udruženjem somelijera Srbije, Privrednom komorom Beograda,  Sekretarijatom za privredu Grada Beograda i Turističkom organizacijom Beograda,  organizuje kulturološko vinsku manifestaciju u Zemunu, pod nazivom ZEMUNSKI VINSKI TRG.

ZEMUNSKI VINSKI TRG će se održati   05. i 06. jula ove godine, od 18:00 do 23:00 časa, na Velikom trgu u Zemunu.  

Vinsko - kulturološki festival se održava   u centru Zemuna, na Velikom trgu-trgu pijaci,  popoločanom granitnim pločama   sa fontanom, pratećim mobilijarima, novom rasvetom uklopljenom u postojeći ambijent i novim drvoredom visokog estetskog kvaliteta, koji predstavlja omiljeno mesto večernjeg okupljanja Zemunaca, ušuškanom između prelepih fasada zgrada, između Gospodske i ulice Zmaj Jovine.

Zemun i Zemunski kej  je omiljeno mesto okupljanja svih Beograđana, jer je to mesto gde  obitavaju različite kulture, nacionalnosti i veroispovesti.

On je prava kapija Zapada na Istoku i Istoka na Zapadu.

Na festivalu u večernjim satima,   posetiocima će se predstaviti vodeće vinarije Srbije i okruženja .

Pored  besplatne degustacije vina, predviđen je i kulturno-umetnički program, koji će na bini pored fontane upotpuniti etno zvuci pesama u izvođenju sestara Gobović i  grupe  Teodulija.

Ovaj kulturni i vinski događaj upotpunjuje turističku ponudu i predstavlja turističku atrakciju za  inostrane goste koji ga posete, da požele ponovo da dođu u Beograd i Zemun.

 

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook