"MI MOŽEMO SVE" (Zlatibor)

04 JUL 2013

Udruženje ČIKA BOCA organizuje PRVI SAMOSTALNI LETNJI KAMP ZA DECU LEČENU OD RAKA IZ CELE SRBIJE - „MI MOŽEMO SVE!" u seosko turističkom domaćinstvu Milovana Gordića „Kod Komša" u Semegnjevu na Zlatiboru od 12-21. jula 2013. kamp.cikaboca.org pod pokroviteljstvom Biljane i Janka Tipsarevića, Ministarstva zdravlja i Ministarstva za omladinu i sport RS.

Polazak 12. jula 2013, u 9:30h, autobusom sa platoa ispred glavne Železničke stanice u Beogradu.

Priključite nam se i pomozite da uspemo u našoj inicijativi da kamp postane tradicija - mi obezbeđujemo logistiku, ali samo vi kao mediji možete da doprinesete da nevidljivo uistinu postane vidljivo!

Pre dve godine, nije postojala mogućnost rehabilitacionog lečenja za decu lečenu od raka. Istrajnim lobiranjem našeg i srodnih udruženja postigli smo da danas imaju zakonsko pravo na 15-odnevni boravak u banji ili nekom lečilištu kao i svi drugi pacijenti, ali u pratnji roditelja i samo jednom po završetku medicinskog tretmana. To nije dovoljno...

Mi organizujemo kamp kakav u Srbiji još ne postoji i ova ideja je pionirski poduhvat u ovoj oblasti!

Na kampu „MI MOŽEMO SVE!" učestvuje četrdesetoro dece uzrasta od 7 do 18 godina. Kamp je po uzoru na čuvene specijalizovane kampove koje je pokrenuo Pol Njumen za decu sa retkim bolestima i invaliditetom „Hole In The Wall Camp". Kampovi su efikasni modeli za smanjenje straha i anksioznosti kod dece sa malignim bolestima kroz aktivnosti i avanture koje smo osmislili specijalno za njih i uz pomoć naših donatora i darodavaca pripremili za svaki dan. Ovaj model kampa služi da se:

  • Deca i mladi uče nezavisnosti i socijalnim veštinama!
  • Kroz osnaživanje dece pomaže porodicama u izazovima koje nosi borba sa dečjim rakom!
  • Rak ne doživaljava kao ograničenje koje sprečava decu da budu deca!

O deci u kampu će brinuti neprekidno 17 volontera različitih profila, a obezbedili smo i pedijatra, medicinsku onkološku sestru, psihijatra i psihologa.

Naši darodavci kojima dugujemo zahvalnost: Turistička organizacija opštine Užice, AD ŽELEZNICE SRBIJE, Opština ČAJETINA, SP LASTA, DRVENGRAD, Mokra Gora, ARENA NO1, Smučarski Klub Zlatibor, Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ) Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Nestlé Adriatic Foods d.o.o, Opština STARI GRAD, Novosadski humanitarni centar, Nova Communications, Delfin d.o.o, Apoteka Beograd, Štraus, Nutricia, GMT COMPANY D.O.O, Skijališta Srbije, Fakultet Dramskih umetnosti u Beogradu, VAJAT d.o.o, Računarska agencija DeForMe, Grupa 484 i mnogi drugi pojedinci... zahvalnost dugujemo i srodnim udruženjima „Uvek sa decom" i „Zvončica" koji su nas takođe podržali u našim aktivnostima kroz zajedničke akcije.

Za vreme kampa će biti snimljen dokumentarni film, a biće održana specijalna emisija Radio Mladica (Internet radio mladih lečenih od raka www.radio-mladice.rs) pa pozivamo televizijske i radijske medije da nas kontaktiraju zarad emitovanja u svojim programima!

Srdačan pozdrav,
tata Vladimir Radulović, mob. 063 335 986
predsednik udruženja „Čika Boca"

Izvor: info@mc.rs

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook