X Ambasadori dobre usluge (Beograd)

20 NOV 2013 X Ambasadori dobre usluge (Beograd)

U utorak 19. novembra, u Privrednoj komori Srbije, u okviru Foruma menadžera, hotela i hotelskih domaćinstava, upriličena je dodela najuglednijih godišnjih priznanja u hotelsko-turističkoj industriji „Ambasadori dobre usluge", i to u dve kategorije - za najbolji veliki i mali hotel, kao i za grad ili opštinu koja je najviše uložila u razvoj turizma u 2013. godini.

Nagradu „Ambasador dobre usluge" za najveće rezultate u razvoju turizma i hotelijerstva u 2013. godini dobila je opština Čajetina. Primivši nagradu, predsednik opštine, g.Milan Stamatović, rekao je da je ovo priznanje tim draže jer dolazi u vreme obeležavanja jubileja, 120 godina od početka organizovanog turizma, a namenjeno je svim turističkim radnicima, hotelijerima i privrednicima ovog kraja. „U ovih deset godina trčali smo turistički maraton bosi, dok je naša konkurencija bila u najboljoj sportskoj opremi, a opet smo uspeli da zajedno sa privrednicima stignemo do cilja, da unapredimo turističku ponudu i dobijemo ovo vredno priznanje. Ono nas još više obavezuje da ulažemo, razvijamo i poštujemo Zlatibor kao jednu od najboljih turističkih destinacija u Srbiji", rekao je Milan Stamatović.

U fokusu desetog, jubilarnog, Foruma menadžera, hotela i hotelskih domaćinstava, koji se ove godine održava pod sloganom „Hotel - to smo mi", su ljudski resursi u hotelskoj industriji kao najveći i najdragoceniji kapital svakog hotela. U prilog tome govori i nagrada menadžer hotelskog domaćinstva, dodeljena Stanislavi Kuzeljević iz hotela „Zlatibor Mona".

Da je Zlatibor kao turistička destinacija sve atraktivniji za ulaganja privrednika, govori i činjenica da je jedan od nagrađenih i Miroljub Aleksić, predsednik „Alko grupe", koji gradi moderan hotel „Tornik" na ovoj planini.

Svoje zadovoljstvo povodom prestižnih nagrada izrazio je i direktor TO „Zlatibor" Arsen Đurić, istakavši da je rad na promociji turizma bio plodonosan i da će se promotivne aktivnosti nastaviti i u narednom periodu, kako bi privukli nove investitore i turiste.

Za veliki doprinos razvoju i unapređenju Srbije, posvećenost i odanost nacionalnim interesima i za svo vreme uloženo u dobrobit turističke privrede Srbije, nagrađen je i Velimir Ilić, ministar građevinarstva.


Organizatori Foruma menadžera, hotela i hotelskih domaćinstava su: Redakcija časopisa za savremeno hotelijerstvo i turizam „Turistički svet", Privredna komora Srbije i Univerzitet Singidunum, a pokrovitelj je Ministarstvo Republike Srbije.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook