DAN HOLANDIJE u VTŠ na Novom Beogradu

21 NOV 2013 DAN HOLANDIJE u VTŠ na Novom Beogradu

Visoka turistička škola (VTŠ) će u okviru tradicionalne manifestacije „Ambasadori govore", prirediti u četvrtak, 21. novembra „Dan Holandije" u toj visokoškolskoj instituciji.

Kulturno-obrazovna manifestacija će početi u 11:00 časova predavanjem ambasadora Kraljevine Holandije u Srbiji, Njegove Ekselencije gospodina Lorena Stokvista na temu „2013. - posebna godina za Amsterdam".

Amsterdam je najveći grad Holandije i finansijski i kulturni centar, ali u njemu nije sedište vlade Holandije (Hag), niti je glavni grad Severne Holandije (Harlem), provincije u kojoj se nalazi.

U gradu živi 739.510 stanovnika dok je broj stanovnika šire oblasti oko 1,5 miliona.

Staro jezgro grada, jedno je od najvećih u Evropi, izgrađeno je u 17. veku i njegov oblik je definisan kružnim vodenim kanalima.

U gradu se nalazi više poznatih muzeja, između ostalih, Rijksmuzeum, muzej Van Goga, Rembrantov muzej, Gradski Muzej i drugi.

U Amsterdamu je poznata i Vesterkerk, najveća protestantska crkva u gradu.

Ova godina je specijalna za Amsterdam jer su u gradu otvoreni, renovirani  Rijksmuzeum, muzej Van Goga, a obeležava se i 400 godina Kruga kanala, sve to praćeno uzbudljivim događanjima tokom 24 časa, izložbama i koncertima na otvorenom, festivalima i svetkovinama.

Studenti VTŠ i njihovi gosti moći će tokom manifestacije da odgledaju promotivne filmove o prirodnim i kulturnim lepotama Amsterdama i Holandije i da uživaju u izložbi turističkih postera koja će trajati do 28. novembra.

Ova manifestacija je u okviru programa VTŠ za upoznavanje studenata sa civilizacijama, narodima i kulturama sveta. To je i prilika da potencijalnim partnerima iz Holandije budu predstavljene mnoge mogućnosti saradnje sa VTŠ.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook