Održani VII Susreti organizatora manifestacija (Beograd)

22 FEB 2014 Održani VII Susreti organizatora manifestacija (Beograd)

U petak 21.02.2014.  godine, u Beogradu, u prostorijama Privredne komore Srbije , održani su  VII Susreti organizatora manifestacija 2013/2014.

Događaj je organizovala redakcija časopisa „Vodič kroz turističke manifestacije" u saradnji sa Privrednom komorom Srbije. Susrete je na otvorianju pozdravio g. Zdravko Jelušić, podpredsednik Privredne komore Srbije, a zatim se prisutnima obratila i gđa Milanka Cvetković, gl. i odg. urednik časopisa „Vodič kroz turističke manifestacije" i predsednica Grupacije za manifestacioni turizam u PKS i Udruženja TIM SRBIJE. Na opšte zadovoljstvo prisutnih, moderator i ovogodišnjih Susreta bila je Prof. dr Snežana Štetić, profesor Visoke turističke škole, iz Beograda.

Pod sloganom „Kreirajmo budućnost manifestacija u Srbiji - zajedno", na ovom jednodnevnom stručnom skupu okupili su se predstavnici Vlade Srbije zaduženi za turizam i kulturna dešavanja (Min.za privredu, Min. trgovine i telekomunikacija, Regionalne privredne komore...), predstavnici Privredne komore Srbije, gradske uprave Beograda, TOS-a, TOB-a i drugih turističkih organizacija po mestima, organizatori manifestacija, predstavnici turističkih i marketingških agencija, prevoznici, proizvođači suvenira, hotelijeri i ugostitelji, kao i ugledni stručnjaci, profesori, predstavnici SANU, i drugi turistički poslenici kao i jedan broj predstavnika iz inostranstva.

 

Teme ovogodišnjih, VII Susreta bile su:


1.    Javne nabavke
Predavač: Svetlana Ražić, Uprava za javne nabavke

2.    Kreativna industrija, suveniri i zaštita autorskih prava
Predavač:  mr. Marijeta Lazor, Klaster kreativnih industrija Vojvodine

3.    Rizici u turizmu
Predavač: Prof. dr Snežana Štetić, Visoka turistička škola

4.    Elementi nematerijalnog kulturnog nasleđa kao deo manifestacionog turizma
Predavač: dr Aleksandra Terzić i dr Željko Bjeljac, GI „J.Cvijić", SANU

Organizator skupa, časopis Vodič kroz turističke manifestacije je na osnovu broja glasova prisutnih učesnika proglasio najbolje.

Nagrada TURISTIČKA SLAGALICA 2013 dodeljena je u sledećim kategorijama:

 

  1. Za najuspešniju tradicionalnu manifestaciju: DRINSKA REGATA - Ljubovija
  1. Za najuspešniju novu manifestaciju: ARLEMM - ARILJSKE LETNJE MUZIČKE MANIFESTACIJE- Arilje
  1. Za zaslužnog pojedinca u oblasti manifestacionog turizma: Prof. dr SNEŽANA ŠTETIĆ - Visoka turistička škola, Beograd
  1. Najuspešnija lokalna samouprava - stub podrške organizatorima manifestacija: OPŠTINA VRŠAC
  1. Za najbolji promo-film o manifestaciji

Prvo mesto:
- NUŠIĆIJADA - Ivanjica
Drugo mesto:
 - FESTIVAL EKO HRANE, BELJAJKA 2013 - Despotovac (Beljajka)
Treće mesto:
- DRINSKA REGATA - Ljubovija

Po ustaljenoj praksi svim dobitnicima nagrada, po predviđenim kategorijama, nagrade su uručivali: gđa Milanka Cvetković, kao organizator i prošlogodišnji dobitnici nagrada, u svojoj kategoriji.

-    Svi učesnici ovogodišnjih Susreta dobili su niz korisnih i praktičnih saveta vezanih za organizaciju svojih manifestacija.

-   Za dobro raspoloženje učesnika u muzičkom delu programa na samom otvaranju, pobrinula se izvorna pevačka grupa KUDa LIRA FOLKLOR iz Beograda, a u završnom delu izvorna grupa iz sela Zabrega kod Paraćina, zajedno sa solistkinjom Danicom Krstić.

Za gastronomsko uživanje učesnika pobrinuli su se: Htl Zlatnik iz Zemuna, Čarda „Tiska kuća" i „Čarda na Tisi" iz Novog Bečeja, Polj.gazdinstvo „Tešica Komnenović", domaćinstvo Bore Margaranovića i UR Turikum  iz Despotovca i Udruženje Petrus iz Zabrege kod Paraćina  .

Najbolji su nagrađeni statuetama Turistička slagalica 2013 i diplomama.

Ovogodišnji, VII Susreti organizatora manifestacija 2013/2014, bili su najbrojniji Susreti do sada, sa dobro odabranim temama i po oceni prisutnih učesnika najkvalitetniji do sada. Brojne pohvale i čestitke organizatoru skupa, međutim, nameću i odgovornost i obavezu još boljeg programskog sadržaja i organizacije Susreta u narednim godinama.

Ovaj stručni skup prerastao je u jednu dobro prihvaćenu, sada već možemo slobodno reći, tradicionalnu manifestaciju, koja evidentno, iz godine u godinu pobuđuje sve veće interesovanje kako medija, tako i turističke javnosti i beleži sve veći broj prisutnih i zadovoljnih učesnika.

Dobrodošli na VIII Susrete organizatora manifestacija 2014/2015.

  

                                                                         ORGANIZATOR
                                                                         Vodič kroz turističke manifestacije

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook