Pomoć TOS ugroženima u poplavi

20 MAJ 2014 Pomoć TOS ugroženima u poplavi

Zaposleni u Turističkoj organizaciji Srbije, po ličnoj odluci u znak solidarnosti sa stanovništvom ugroženim velikim poplavama koje su izazvane obilnim padavinama i izlivanjem reka, izdvojili su sredstva u visini jednodnevne zarade, koja će biti plaćena na namenski račun Vlade Republike Srbije, za otklanjanje nastalih posledica.

TOS i turističke organizacije širom Srbije takođe su se pridružili i akciji prikupljanja humanitarne pomoći ugroženima od poplava koje su zadesile našu zemlju u proteklih nekoliko dana.

Zahvaljujemo svim lokalnim turističkim organizacijama i predstavnicima turističke privrede koji su u ovoj kriznoj situaciji pokazali izuzetnu solidarnost i ukazali nesebičnu pomoć svima koji su ugroženi. Takođe, iz TOS apelujemo da se i ostale turističke organizacije gradova i opština koje to do sada nisu učinile, povežu sa kriznim štabovima i Crvenim Krstom na svojoj teritoriji kako bi pružile neophodnu pomoć i podršku.

Sve predstavnike turističke privrede pozivamo da nastave da šalju poruku o značaju turizma Srbije kao jednog od pokretača oporavka delova ugroženih elementarnim nepogodama i kao one grane koja bitno utiče na sliku o Srbiji u svetu, na šta je ukazao i generalni sekretar Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija, gospodin Taleba Rifaia, šaljući reči podrške.

Izvor: TOS

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook