Jahorina Film Festival (BiH)

06 OKT 2014 Jahorina Film Festival (BiH)

Šesto priznanje filmu "Srbija - jedno putovanje - bezbroj doživljaja"

Internacionalni festival turističkog i ekološkog filma  JAHORINA FILM FESTIVAL 2014, održan je u Sarajevu i na Palama od 01. do 04. oktobra ove godine, pod visokim pokroviteljstvom Saveta ministara Bosne i Hercegovine.

Promotivni  film  Turističke organizacije Srbije (TOS) "Srbija - jedno putovanje - bezbroj doživljaja" osvojio je nagradu  ZLATNI JAVOR  za najbolji promotivni film Jahorina Film Festivala.

Priznanje je dobijeno u konkurenciji preko 100 filmova iz 20 zemalja u kategoriji "Turistički film", po odluci međunarodnog žirija sastavljenog od poznatih stručnjaka iz oblasti filmske industrije i turizma.

Film "Srbija - jedno putovanje - bezbroj doživljaja" je u maju ove godine osvojio specijalnu nagradu na festivalu "FilmAT" u Varšavi, u konkurenciji filmova iz celog sveta u kategoriji turističkog filma; u aprilu na  festivalu „ON THE EAST COAST OF EUROPE" u  Velikom Tarnovu u Bugarskoj, osvojio nagradu žirija u kategoriji „Istorija i kultura"; takođe u aprilu na grčkom ostrvu Amorgos u okviru V međunarodnog festivala kratkog turističkog filma osvojio specijalnu nagradu žirija u konkurenciji 53 filma iz 25 zemalja; dok je septembra meseca u Velikom Gradištu na festivalu turističkog i ekološkog filma „SILAFEST" osvojio dve nagrade - ZLATNI PINCUM za najbolji srpski turistički film i ZLATNI TALAS za najbolji turistički film festivala u konkurenciji 80 pristiglih radova.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook