Bio jednom jedan lav (Beograd)

21 NOV 2014 Bio jednom jedan lav (Beograd)

Književno-likovna radionica posvećena deci i Dušku Radoviću pod nazivom BIO JEDNOM JEDAN LAV   održaće se u utorak 25.novembra 2014.godine, od 12:00 - 13:00 časova, u Beogradu.  

Program BIO JEDNOM JEDAN LAV  započelo je udruženje „OK Obrazovanje i kultura" 2012. godine, obeležavajući 90 godina od rođenja Duška Radovića. Program je osmišljen prema principima aktivne nastave i uz korišćenje interdisciplinarnog pristupa u učenju. Prvi u nizu programa bila je šetnja kroz Beograd pod nazivom „Tragom Duška Radovića". Učesnici programa bili su učenici nižih razreda OŠ „Duško Radović" iz Sremčice, OŠ „Duško Radović" sa Novog Beograda i OŠ „Drinka Pavlović". Zajedno sa svojim učiteljicama deca su obišla značajne institucije u centru Beograda koje su vezane za javnu delatnost Duška Radovića. Upoznali su se sa životom i delom ovog autora u direktnom kontaktu sa njegovim stvaralaštvom i kroz razgovor sa njegovim savremenicima.
 
Program se nastavlja i u 2014. godini, takođe obeležavajući ovogodišnji jubilej Duška Radovića. U želji da se prenese atmosfera iz njegovih priča i pesama u učionice i biblioteke, organizovaće se radionice pod nazivom „Duško Radović, kroz reči i slike":
 
U utorak 25. novembra 2014.g. - održaće se radionice za učenike nižih razreda osnovne škole i njihove učitelje od 12.00 - 14.00 časova. Autorke i voditeljke radionica su: Jasminka Petrović, pisac za decu i mlade i Bojana Lukić, vizuelna umetnica. 

Od Duška Radovića možemo da učimo celog života: i kako da ulovimo plavog zeca i kako da obrišemo strašnog lava i kako da zamislimo veliko more... i kako da volimo Beograd i kako da volimo jedni druge!
 
Organizatori ovih radionica su: „OK - Obrazovanje i kultura" i  Kulturni centar Beograda, a projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja RS.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook