Beograd među TOP 10 gradova sveta za 2015.

15 DEC 2014 Beograd među TOP 10 gradova sveta za 2015.

Poznata britanska izdavačka kuća Rough Guides svrstala je srpsku prestonicu među top 10 gradova sveta za 2015. godinu.

Nakon što se Srbija našla na listi najpoželjnijih destinacija po izboru Lonely Planet-a, drugi veliki izdavač turističkih vodiča, Rough Guides, odlučio je da naš glavni grad proglasi jednim od 10 nezaobilaznih gradova za narednu godinu. Beograd se nalazi na sedmom mestu liste, rame uz rame sa Johanesburgom, Malagom, Nju Orleansom i Hamburgom.

„Iznenađujuće, Beograd je nezaobilazna tačka na svakoj turističkoj mapi Evrope. Ovo je grad koji se brzo menja - dugo zapostavljeni krajevi kao što je Savamala se ponovo rađaju kao mesta okupljanja umetnika, dok sjajni novi barovi i klubovi nastaju u trošnim, kockastim zgradama." - navodi se između ostalog u obrazloženju.

Rough Guides je čuveni britanski izdavač turističkih vodiča čije publikacije pokrivaju preko 200 destinacija i čitane su širom sveta. Većina sadržaja dostupna je i u elektronskoj formi na internet prezentaciji  http://www.roughguides.com/.

Kompletnu listu 10 nezaobilaznih gradova u 2015. možete pogledati na sledećem linku: http://www.roughguides.com/best-places/2015/top-10-cities/

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook