Srbija među top 15

18 DEC 2014 Srbija među top 15

U tekstu poznatog američkog internet portala Hafington post (Huffington post), pod naslovom „Svetske top turističke destinacije u usponu u 2015", Srbija je navedena kao jedna od 15 destinacija koje je neophodno posetiti u 2015. godini.

„Postalo je sve lakše putovati i na najudaljenije delove sveta, te je savet otkriti nove destinacije čija popularnost raste na osnovu njihovih turističkih potencijala, a gde još nema gužve. Iako je zemlje poput Srbije, Irana ili Ruande, nekada bilo gotovo i nemoguće posetiti, sada otvaraju svoja vrata novim turistima i pozivaju ih da otkriju njihove lepote. I pored turbulentne istorije, neke od ovih zemalja, kao jedino nasleđe se trude da očuvaju bogatstvo istorije, kulture i lepota. Oni koji ih posete biće nagrađeni jedinstvenim iskustvom koje te destinacije svrstava na svaku narednu listu željenih mesta za putovanja."- navodi se u uvodu teksta Haftington posta.

Novinarka Aniša Šah (Anisha Shah) kroz ovaj članak poziva turiste da istraže nove mogućnosti za putovanja i sretnu se sa novim i uzbudljivim destinacijama.

Za Srbiju se u tekstu, između ostalog, navodi:  „Na raskrstnici kultura i različitih uticaja, Srbija leži u srcu Balkana. Egzotika je smeštena u ukusnoj mešavini kultura, koja se ogleda u gastronomiji, načinu života i arhitekturi današnje Srbije".

Ceo tekst možete pročitati klikom na sledeći link: http://www.huffingtonpost.com/gogobot-/top-emerging-travel-hotsp_b_6330614.html

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook