Jelen Demofest 08 (BiH)

02 FEB 2015 Jelen Demofest 08 (BiH)

Najveći regionalni festival naeafirmisanih bendova Jelen Demofest,   osmi put za redom otvara konkurs za sve demo sastave i izvođače sa ex-Yu prostora.

Jelen Demofest je jedinstveni regionalni muzički festival takmičarskog karaktera, nastao 2008. godine u Banjaluci, a pruža šansu neafirmisanim, demo muzičarima sa ex-Yu prostora da živim nastupom pokažu da su dostojni ponovog pojavljivanja na sceni, te da, kao jedan od ciljeva, tu i ostanu.

Jelen Demofest postoji zbog demo bendova, a zadatak je da najbolji dobiju priliku da pokažu koliko su zaista umješni, te zbog toga sviraju na istoj bini i identičnom razglasu kao i veliki revijalni bendovi, a za njihov zvuk i efektan nastup su zaduženi i isti tonci, te cjelokupna prateća tehnička podrška.

Nagrade koje se dodjeljuju finalne večeri iznose 2.000 evra za treće mjesto, 3.000 evra za vicešampione, a 5.000 evra se uručuje pobjednicima Demofesta.

Pored glavnih, festival uručuje i nagrade najboljem basisti, koji dobija ručno izrađenu bas gitaru, te najboljem bubnjaru Jelen Demofesta, koji dobija custom element za svoj instrument.

Jelen Demofest nagrađuje i scenu svog grada, pa najperspektivniji banjalučki bend dobija 1.000 evra, a nisu zaboravljeni ni mediji, pa i najbolji novinar festivala odlazi kući sa priznanjem.

Nakon sedam godina postojanja, Jelen Demofest je postao jedan od najuspješnijih festivala u ovom dijelu Evrope i uvršten je na UNESCO listu projekata od posebnog značaja za povezivanje i razvoj kultura u zemljama Evrope.

--------------------------------------------

Svi zainteresovani bendovi se na konkurs za Jelen Demofest 08 mogu prijaviti preko zvaničnog sajta festivala na adresi www.demofest.org . Uz prijavu je obavezno poslati i dvije numere sa pripadajućim tekstovima i fotografiju benda, te ih poslati na konkurs@demofest.org . Nakon završenog konkursa, stručni žiri će odabrati 30 bendova koji će imati priliku da pred publikom nastupe na jednoj od dvije kvalifikacione večeri. Nakon toga, deset ili više bendova će se u finalu boriti za prestižne nagrade festivala.

IZVOR: www.demofest.org

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook