BISER MORA - Festival kulinarstva na Braču (Hrvatska)

25 MART 2015 BISER MORA - Festival kulinarstva na Braču (Hrvatska)

Najveći međunarodni kulinarski festival na Mediteranu - "BISER MORA" ove godine se održava 10. jubilarni put . U Supetru na ostrvu Brač kod domaćina SUPETRUS hoteli i ove godine u periodu od 25. do 29. marta okupiće se predstavnici kuvanja i gastronomije iz Slovenije, BiH, Makedonije Srbije i domaćina Hrvatske. Festival kao i svake godine do sad organizuje SKMER (Savez kuhara mediteranskih i evropskih regije) i Turistička zajednica ostrva Brač, uz nesebičnu pomoć vlasnika Supetrus hotela Mariona Dužića.

Festival „Biser mora" se održava od 2006. godine. U prvoj godina održavanja manifestacija je okupila 25 kuvara iz Hrvatske  a od tada svake godine  broj učesnika takmičara i posetilaca se povećavao. Do sada je učestvovalo preko 300 kuvara iz 18 zemalja čime se „Biser mora" izborio za epitet najveća manifestacija na ovom delu Mediterana. Osim natjecanja kuvara manifestacija uključuje okrugle stolove, enološke radionice, cooking show-e, gastro izložbe, degustacije, prezentacija strane i domaće kuhinje (tematske večeri), organizaciju gastro- tura i zabavni program. Festival proprate domaće i strane novinske i televizijske kuće i  posjeti nekoliko hiljada ljudi.

Šta će se konkretno, po obimnom programu, ove  događati u Supetru , saznaćete ukoliko posetite sajt SKMERA  www.skmer.hr

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook