XIV Forum hotelijera (Beograd)

14 NOV 2017 XIV Forum hotelijera (Beograd)

Ovogodišnji, 14. Forum hotelijera, , u organizaciji Redakcije časopisa Turistički Svet, uspešno je održan  10.novembra o.g.  sali hotela Falkensteiner u Beogradu.

Tema 14. Foruma nosila je naziv LIDERSTVO: Filozofija, Veština ili Talenat?!, a okupio je mnogobrojne  lidere hotelske industrije i sjajne motivacione govornike koji su sa učesnicima Foruma podelili svoje znanje, iskustvo, svoju viziju budućnosti ove najprosperitetnije i najbrže rastuće industrije u svetu!

U ime organizatora, prisutnima je dobrodošlicu poželela Ljiljana Rebronja - direktorka Foruma, istakavši da su upravo lideri osnovni generatori razvoja. U ime resornog Ministarstva učesnike je pozdravio dr Miroslav Knežević, državni sekretar za turizam, dok je Vesna Vlatković, PR & marketing menadžer grupacije "A Hoteli", navodeći primer svog direktora - predsednika "ALCO Group"  Miroljuba Aleksića, istakla da je upravo „energija vlasnika to što pokreće ceo tim, daje vetar u leđa i izvlači iz zaposlenih ono najbolje".
 
Forum je zvanično otvorio prof. dr Slobodan Unković - emeritus Univerziteta Singidunum, koji je liderima u hotelskoj industriji poručio da pruže šansu mladim ljudima i prepoznaju njihov talenat.

Putem video poruke, učesnike Foruma iz Meksika pozdravio je Rade Samčević - direktor Agencije HT, poručivši im da budu primer drugima, kao i Dragana Đermanović, predsednica "Bee Premium Grupe", koja je ove godine na Ženskom ekonomskom forumu u Nju Delhiju proglašena za "Ženu decenije u oblasti društvenih mreža i liderstva".

- Lider je ona osoba koja je spremna da uvede inovacije i inicira promene. Zato, kreirajte nove vrednosti i promene, inspirisani digitalom - poruka je Dragane Đermanović.

Da li se lider rađa ili postaje? - bilo je jedno od pitanja na koje je odgovo dala prof. dr Ljiljane Kosar, istakavši da se ključ uspešnosti krije se u strasti, hrabrosti i posvećenosti.

- Strast je izvor unutrašnje energije. Kada zračimo strast, mi smo harizmatični, pridobijamo svoje sledbenike, postajemo lideri. Strast generiše hrabrost, a hrabrost je sposobnost da nadvladamo strah i držimo ga pod kontrolom. Takođe, nema rezultata bez posvećenosti i predanosti - istakla je prof. Kosar, dodajući da su najveći neprijatelji uspeha ravnodušnost, kukavičluk i letargija.

Forum je bio izuzetna prilika za uzbudljiv susret sa najuspešnijima, razmenu mišljenja s nosiocima razvoja, za umrežavanje, nove poslovne kontakte - susret s onima koji su odavno razumeli da je znanje jedino blago koje se deljenjem uvećava.

Po rečima  direktorke Foruma Ljiljane Rebronja - najveći uspeh XIV Foruma hotelijera i svih učesnika - motivacionih govornika, je saznanje da su u mladim menadžerima i studentima hotelijerstva uspeli da probude želju da jednog dana i oni budu kreatori budućnosti. - Srećna sam što se tokom Foruma, iz pogleda koji nisu skidali sa govornika i načina na koji su upijali njihove reči, moglo jasno videti da su već počela da im „rastu krila"! 

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook