SERBIKA - festival hrane i pića (Beograd)

08 JUN 2018 SERBIKA - festival hrane i pića (Beograd)

Srpska gastronomska avantura

U četvrtak 7. juna 2018., u prostorijama Turističke organizacije Srbije održana je konferencija za medije kojom je predstavljen jedinstveni Festival hrane, pića i turizma - SERBIKA.

Manifestacija se održava u Beogradu, na Sava Promenadi, između starog Savskog mosta i zgrada "BW Residences",  23. i 24. juna (od 16 do 24h). U pitanju je festival izložbeno-prodajnog karaktera koji predstavlja najbolje destinacije, restorane i proizvođače hrane i pića iz cele Srbije, sa ciljem da se na jednom mestu na zanimljiv i edukativan način, Beograđanima, kao i domaćim i stranim gostima prezentuju gastronomska, kulturna i turistička ponuda naše zemlje. Ovaj festival hrane i pića karakteriše specijalna scenografija, postavljena tako da oslikava Srbiju po gastronomskim specifičnostima njenih regiona. U okviru manifestacije, predstaviće se proizvođači tradicionalnih specijaliteta i delikatesa, kraft pivari, restorani, vinske ture, a održavaće se gastronomske i edukativne radionice sa različitim temama prilagođene svim uzrastima.

Direktorka Turističe organizacije Srbije, Marija Labović je rekla da od ove manifestacije očekuje da na jednom mestu u dva dana svi posetioci mogu da se upoznaju kako sa turističkom tako i gastronomskom ponudom Srbije, jer su upravo lepe turističke destinacije, dobra gastronomija i naša gostoprimljivost dobitna kombinacija kada je turizam u pitanju.

Organizator manifestacije je firma Redesign d.o.o, koja ima iskustvo u organizaciji ove vrste događaja (Rakija Fest i Beogradski Noćni Market). Ispred ove kompanije, prisutnima se obratio njen direktor Branko Nešić - koji je konstatovao da naša zemlja, kada je gastronomija u pitanju, ima potencijal da bude u samom svetskom vrhu, zbog geografije koja nam je omogućila fantastičnu kulinarsku kulturu i nasleđe. Zato je želja organizatora da u Beogradu predstavi sve regione Srbije na jednom mestu, sa izabranim proizvodima, uz jedinstvenu scenografiju i kvalitetan muzički program.

Festival će biti organizovan u programskim celinama. Posetiocima će se predstaviti „Dani Vojvodine" (koje organizuje TO Vojvodine sa svojim izlagačima), i najbolji dunavski alasi sa ribljim specijalitetima. Za ljubitelje delikatesa od mesa posebnu celinu činiće vrhunski roštilji južne Srbije. Coca Cola će nas provesti kroz avanturu „Nezaboravnih ukusa Srbije", a naši najpoznatiji majstori gastronomije, Miloš Jovanović i Dejan Stanković, ovom prilikom prirediće gastronomski vremeplov pod nazivom „Srbija kroz vekove". U okviru festivala kao sinonim za putovanje zadužen je automobil Fiat 500L koji se s ponosom proizvodi u Srbiji, a koji će se predstaviti u delu Šumadija. Uz dobru hranu i druženje, posetioci će, po promotivnim cenama, moći da otkriju brojne ukuse Srbije i turističke dragulje naše zemlje.

Manifestaciju su podržali Grad Beograd, "Belgrade Waterfront", Turistička organizacija Srbije i Privredna komora Srbije kao i drugi sponzori i prijatelji festivala, a ulaz je besplatan.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook