Međ. festival sportskog filma (Zlatibor)

10 JUN 2018 Međ. festival sportskog filma (Zlatibor)

U periodu od 07 - 10.06.2018. godine, u okviru 7. po redu Međunarodnog festivala sportskog filma na Zlatiboru, predstavljena je saradnja između opštine Čajetina i ovogodišnjeg partnera festivala, grada Subotice.

09.06.2018. - Press konferencija

Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina i predsednik Organizacionog odbora Festivala, podsetio je prisutne, na održanoj press konferenciji , na činjenicu da nije slučajno što je pre sedam godina ovaj Festival ustanovljen baš na Zlatiboru, najpoznatijem turističkom centru u Srbiji, koji iz godine u godinu prihvata sve veći broj sportskih ekipa koje ovde dolaze na pripreme.

Dejan Vuković, v.d.  gen. sekretar Sportskog saveza Subotice, izjavio je u svom obraćanju okupljenim novinarima, između ostalog i to da je Subotica svakako najsportskiji grad u našoj zemlji i da ima 150 aktivnih sportskih klubova, sedam prvoligaša, od kojih se čak četiri izborilo za plasman na evropsku scenu. Posebno je istakao činjenicu da Subotica i Čajetina neguju dobru saradnju i uspešnu razmenu iskustava kako u sportskom, tako i u turističkom pogledu.

Sretenu Damnjanoviću iz Subotice, našem proslavljenom rvaču i treneru reprezentacije, dodeljeno je ovom prilikom, Specijalno priznanje za životno delo, a istovremeno je najavljeno da je u planu i sniman je dokumentarnog filma o njegovom životnom i sportskom putu, koji bi trebalo da bude snimljen do sledećeg, 8. Međunarodnog festivala sportskog filma.

10.06.2018. -  Druženje zlatiborskih đaka sa Natašom Kovačević

Specijalnu povelju „Heroina sporta i života" uručena je našoj košarkašici, Nataši Kovačević, poslednjeg festivalskog dana, na Zlatiboru, uz druženje sa učenicima zlatiborskih osnovnih škola. Oni su Nataši, tom prilikom poklonili svoje stihove podrške, a za uzvrat dobili njenu knjigu „Koraci" i veliku zahvalnost za dobijene stihove podrške. „Zaista vam hvala što ste se potrudili, sve ovo je za mene na neki način vetar u leđa i mnogo mi je drago da ovde vidim mnogo mladih i pametnih ljudi, kao što ste vi" - izjavila je ovom prilikom Nataša Kovačević, obraćajući se prisutnoj deci.

Dino park na Zlatiboru je prisutnim đacima poklonio besplatan boravak u ovom zabavnom parku, kao specijalnu nagradu za njihovu posvećenost i veliki trud koji su iskazali u ovoj akciji. Druženje zlatiborskih đaka sa Natašom Kovačević završeno je uz projekciju delova dokumentarnog filma o njoj. Ovaj film pod nazivom „Skok" biće predstavljen publici u 2019.godini, na narednom, 8. Međunarodnom festivalu sportskog filma.  

Zatvaranje Festivala

Svečanom dodelom priznanja najboljim autorima sportskog filma završen je ovogodišnji 7. Međunarodni festival sportskog filma, na Zlatiboru.

Glavnu nagradu dobio je domaći film „250 stepenika" scenariste Vladimira Pajića i reditelja Vladimira Kurčubića.

Nagradu za najbolji fillm o visokim moralnim vrednostima u sportu dobio je film „Saša Đorđević", reditelja Nemanje Ćeranića.

Nagrada za najbolji film o ličnosti u sportu dodeljena je filmu „Žoc - čovek odluke", režisera Ivice Vidanovića, a nagrada za najbolju fotografiju kineskom dokumentarnom filmu „Vožnja po oblacima". Belgijski režiser Sin Verstejk, dobio je nagradu „Dinko Tucaković" za najbolju režiju i ostvarenje „Junior", a srpski reditelj Miloš Petričić je dobio nagradu za najbolji kratkometražni dokumentarni film „Visokoletač."

Predsednik Organizacionog odbora festivala i zamenik predsednika opštine Čajetina, g. Arsen Đurić, zvanično je proglasio ovogodišnji Festival završenim, uz najavu da će naredni, 8. Festival sportskog filma biti održan u prostorijama novog Kulturnog centra na Zlatiboru, čije se otvaranje planira za novembar mesec 2018.godine.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook