PLAVI IZAZOV, prvi srpski reality show (od Beograda do Mauricijusa)

30 APR 2010 PLAVI IZAZOV, prvi srpski reality show (od Beograda do Mauricijusa)

Sinoć je  na brodu Vizantija na Ušću, održana velika promotivna žurka u cilju predstavljanja projekta BLUE CHALLENGE, prvog srpskog reality show serijala. Uz prisustvo mnogobrojnih zvanica iz privrednog, kulturnog i javnog života kao i diplomatskog kora, uz zalogaje balkanskog i afričkog podneblja i ritmove grupe So Sabi, " zaplovili smo" zahvaljujući uspešnoj video prezentaciji iz Beograda, preko Bugarske, Turske, Grčke, Libije, Izraela, Egipta, ostrva Pembe, Zanzibara, Mafie, Komora, Madagaskara, Reuniona do krajnje destinacije Mauricijusa.


Na brodu smo upoznali skipere, afričkog morskog vuka Maria Bralića i pokušali da kroz sliku i priču doživimo sve lepote pomenutih destinacija i PLAVE IZAZOVE koji učesnike ove Velike turističke priče očekuju na predviđenom 100 - dnevnom putovanju.

.............................................................................................................................................


BLUE CHALLENGE (25.09 do 31.12.2010.)

PLAVI IZAZOV, prvi srpski reality show (od Beograda do Mauricijusa)

Serijal je zamišljen  kao 100-dnevni ciklus jednočasovnih emisija u kojima se prati put petnaestoro ucesnika koji jedrilicom plove od Beograda do Mauricijusa. Krajnji cilj je nalaženje DODOOVOG JAJETA koje ucesniku koji ga otkrije donosi glavnu premiju 100.000 evra. Finalni zadatak je u tesnoj vezi sa ostalih osam, tzv. Primarnih zadataka.Naime, svih 15 zadataka se rešavaju po sistemu slagalice čiji delovi upućuju na rešenje glavnog zadatka. Destinacije na kojima će se odvijati zadaci i vreme boravka takmičara.

Predizborni deo se odvija na Kalemegdanu. Od 30 potencijalnih gledalaca - učesnika, njih 15 će se kvalifikovati za dalje takmičenje,a njima se pridružuju još petoro VIP takmičara koje biraju organizatori. Dvadeset kandidata uz pompu kreće sa šest jedrilica put Golupca  gde se odvija prvi primarni zadatak.
 

-GOLUBAC (2 dana), zadatak nosi naziv LEGENDA O GOLUBINI (spasiti princezu Golubinu od osvete turskog paše). Ovde je prva selekcija gde od 20 prijavljenih, tamičenje nastavlja petnaestoro. Nakon toga, istim jedrilicama (sada sa pet), plove do Bugarske.

 
-VARNA (2 dana), APOLONOV HRAM (pronaći zlatni disk kao deo koji nedostaje u inače najvećoj kolekciji iskopina zlatnog nakita u Evropi). Pobednik osvaja repliku zlatnog medaljona.
 

-EFES (3 dana), ARTEMIDIN HRAM (sprečiti  Herostratosa da zapali hram). Pobednik osvaja repliku Fidijine Artemide.

 
-KRIT  (2 dana), LAVIRINT ( cilj je ubiti Minotaura ). Pobednik osvaja Tezejev mač.
 

-SIDI ABDEL RAHMAN, EGIPAT (2 dana), SFINGINO PROROČANSTVO (priviđenje Sfinge koja postavlja pitanja na koja učesnici daju odgovore ili izvršavaju zadatke vezane za istoriju Drevnog Egipta). Pobednik osvaja Faraonovo žezlo.

 
U Egiptu svi takmičari dobijaju honorar od po... Sa tim novcem  mogu da trguju sa piratima u cilju otkupa slobode, da međusobno trguju u cilju kupovine delova slagalice ili da novac sačuvaju. Bitno je napomenuti da i oni takmičari koji ne odu na finalni zadatak mogu dobrom trgovinom, pregovorima i  snalažljivošću da zarade više novca od drugih finalista, osim od pobednika serijala.

 
Ovde petoro takmičara završavaju svoje učešće. Desetoro se ukracava na veliku jedrilicu SUR sa skiperom Mariom Bralićem.
 

-MADAGASKAR (2 dana), TA DIVNA STVORENJA - AJKULE (ronjenje sa ajkulama). Gosti smo plemena Tuala od kojih pobednik dobija ritualnu masku.

 
-REUNION (3 dana), VULKANSKO GROTLO - ČISTILIŠTE (Prelazak preko visećeg mosta i odlazak u grotlo vulkana gde treba naći Bodlerovo zaveštanje). Pobednik osvaja vulkanski poludragi kamen.

 
Ovde ispada još 5 učesnika. Preostalih petoro kreću na Mauricijus.

 
-MAURICIJUS (4 dana), DODOOVO JAJE (U izolovanom kampu, takmičari nailaze na kovčeg plemena INOA. Oni koji imaju delove slagalice stavljaju ih u obeležena mesta i dobijaju dragocene putokaze i bliže odrednice mesta gde je sakriveno jaje).

 
***Pored osnovnih zadataka, i u toku plovidbe učesnici se  konstantno suočavaju sa izazovima, problemima i akcijama, tako da je dinamika emisije u potpunosti zadovoljena. Od pokazivanja kulinarske veštine, preko pesme i plesa, susreta sa mantama, morunama, vodenim zmijama sa Madagaskara (najopasnija zmija na svetu), igre sa delfinima na Mauricijusu, susreta sa kitovima na Reunionu, hodu po gusarskoj dasci, hodu po užarenom ugljevlju, upotrebi plemenskog oružja, sve do boravku u kavezima sa fosom, igri sa lemurima, trkama kornjača...

 
Na kraju su svi učesnici i prateća ekipa gosti lokalnog plemena, a 31.12. u 00h proglašava se pobednik koji dobija zvanje počasnog poglavice i ček na 100.000 evra.

 
Završna svečanost biće organizovana u luksuznom naselju, uz prisustvo mnogobrojnih zvaničnika, predstavnika inostranih firmi na Mauricijusu, inostranih TV stanica kao i stanovnika ovog rajskog ostrva.

 
CILJ i KARAKTERISTIKE SERIJALA:

 
-Ovo je prvi srpski autorski reality show;
 

-Edukativni karakter (svi zadaci su vezani za istoriju, kulturu i tradiciju određenih zemalja);
 

-Promocija Srbije, kao i uspostavljanje turističkih, trgovačkih i kulturnih veza sa zemljama u kojima se pristaje.

 
-Medijska zastupljenost: pored TV, koncept izveštavanja u štampanim medijima je takav da tokom trajanja serijala svaki učesnik, kroz lični dnevnik izveštava svakodnevno različite dnevne novine o događajima na jedrilici. Na pratećem brodu ugostićemo poznate ličnosti iz zemalja kroz koje plovimo. Internet sajt će predstavljati interaktivni izlog između gledalaca, učesnika i poznatih ličnosti. Svakodnevno će, po 30 minuta,  učesnici odgovarati na pitanja svojih fanova.

 
Takođe su predviđene i dve prateće emisije. Prva je gastronomska sa predstavljanjem autentičnih jela i pića svake destinacije, zamišljena kao miks brodskog kuvara i njegovog gosta (meštanina ) i studijskog kuvara. (Iz razgovora sa vlasnicima nekih beogradskih restorana, videli smo izuzetnu zainteresovanost da se tokom trajanja serijala u njihovim restoranima služe pomenuta jela, koje će moći da konzumira svako, ali i 10 nagrađenih svakoga dana koji se određuju na osnovu SMS prijave). Druga emisija bi bila iz oblasti muzike i plesa. Koncept je isti kao u prethodnom objašnjenju.

 
-Nagradne igre za gledaoce:

Predviđene su dnevne (po 10), nedeljne (po 10), mesečne (po 10) nagrade, kao i specijalne nagrade u završnoj emisiji. Najpre, 2 dana pre finala, petoro gledalaca će otputovati na Mauricijus gde će ponaosob pomagati finalistima u rešavanju poslednjeg zadatka.
 

Studijska emisija je logičan nastavak dnevne,  U reklamnoj kampanji ce takodje biti emitovane  emisije (jednom nedeljno), sto je takođe poligon za reklamiranje sponzora, jer će poznate ličnosti predstavljati takmičare, ali i biti u funkciji sponzorske promocije. Takođe bi se u studiju odvijala pojednostavljena simulacija nadmetanja za goste emisije.

 

Sve informacije vezane za ovaj projekat možete dobiti na brodu Aleksandar, na Ušću.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook