II Susreti organizatora manifestacija 2007

Beograd, 5. oktobar 2007 – U prostorijama Visoke turističke škole u Beogradu održani su drugi po redu Susreti organizatora manifestacija. Događaj je i ove godine organizovala naša redakcija u saradnji sa Visokom turističkom školom. Susrete je otvorila Milanka Cvetković, gl i odgovorni urednik časopisa „Vodič kroz turističke manifestacije”, a u ulozi moderatora bila je Mr. Ivana Stanković, gl. i odgovorni urednik ISTN-a. Prisutnima su se na samom početku obratili još i Branko Krasojević, pomoćnik direktora VTŠ, zatim Ljiljana Čerović, šef odseka za odnose sa javnošću Turističke organizacije Srbije, a uvodno predavanje održao je dr. Željko Bjeljac sa Geografskog instituta „Jovan Cvijić”, SANU iz Beograda.

Pod sloganom „Kreirajmo budućnost manifestacija u Srbiji zajedno”, na ovom jednodnevnom stručnom skupu okupili su se predstavnici Vlade Srbije zaduženi za turizam i kulturna dešavanja, predstavnici TOS-a, i drugih turističkih organizacija po mestima, organizatori manifestacija, predstavnici turističkih agencija, prevoznika, proizvođači suvenira, hotelijeri i ugostitelji, kao i ugledni stručnjaci, profesori, predstavnici SANU i mnogi drugi turistički radnici.

Na ovogodišnjim Susretima održane su tri edukativne radionice i to:

Radionice su vodili

Svi učesnici ovogodišnjeg skupa dobili su niz korisnih i praktičnih saveta vezanih za organizaciju manifestacija, a za dobro raspoloženje svih prisutnih pobrinuli su se trubači iz Guče koji su i otvorili ovogodišnje Susrete. Pre početka radnog dela koji se odvijao u zasebnim amfiteatrima, KUD Visoke turističke škole predstavio nam se sa par veoma uspešnih igara, a na samom kraju uz dobošara i sa grupom atraktivno obučene dece, uz pesmu, svirku, skečeve i recitacije najavljena je manifestacija „Dani Ludaje” u Kikindi. Svi prisutni su takođe posluženi i izvanrednom pitom od bundeve.

Pored radnog i zabavnog, svakako treba pomenuti i svečani deo ovogodišnjih Susreta organizatora manifestacija, na kojima su dodeljene i novoustaljene nagrade Turistička slagalica 2007. u sledećih 5 kategorija.

Najbolji su nagrađeni statuetama Turistička slagalica 2007 i diplomama.

Ovogodišnji Susreti zaključeni su svečanim koktelom, u dobrom i vedrom raspoloženju, i uz želju svih prisutnih da sledeći, treći Susreti organizatora manifestacija budu još bolji i uspešniji.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook