IV Susreti organizatora manifestacija 2010/2011

U petak 11.02.2011. godine, u Beogradu su, u prostorijama Privredne komore Srbije, održani IV Susreti organizatora manifestacija 2010/2011.

Događaj je organizovala redakcija časopisa „Vodič kroz turističke manifestacije“ u saradnji sa Privrednom komorom Srbije. Susrete je otvorila Milanka Cvetković, gl. i odg. urednik časopisa i predsednik Grupacije organizatora manifestacija u PKS. Prisutne je na otvaranju pozdravio i potpredsednik PKS, g. Stojan Jevtić. Moderator ovogodišnjih Susreta bila je Prof. dr Snežana Štetić, profesor Visoke turističke škole, iz Beograda.

Pod sloganom „Kreirajmo budućnost manifestacija u Srbiji - zajedno“, na ovom jednodnevnom stručnom skupu okupili su se predstavnici Vlade Srbije zaduženi za turizam i kulturna dešavanja (MERR, Min. trgovine i usluga, Min. poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinski sekretarijat za privredu), predstavnici Privredne komore Srbije, gradske uprave Beograda, TOS-a, TOB-a i drugih turističkih organizacija po mestima, organizatori manifestacija, predstavnici turističkih i marketingških agencija, prevoznici, proizvođači suvenira, hotelijeri i ugostitelji, kao i ugledni stručnjaci, profesori, predstavnici SANU i mnogi drugi turistički poslenici.

U uvodnom delu, pred početak predavanja, učesnicima skupa predstavljen je Internet Portal www.manifestacije.com koji je počeo sa radom u 2010. godini, i na kome je obrađeno preko 1600 manifestacija održanih u toku prethodne (2010.) godine u Srbiji.

Teme ovogodišnjih Susreta bile su:

- Svi učesnici ovogodišnjih Susreta dobili su niz korisnih i praktičnih saveta vezanih za organizaciju svojih manifestacija.
- Za dobro raspoloženje učesnika u muzičkom delu programa pobrinula se izvorna pevačka grupa devojaka pri Centru za kulturu iz Grocke.
- Sponzori manifestacije u gastronomskom delu bili su: htl Zlatnik iz Zemuna, htl Tiski cvet iz Novog Bečeja i udruženje „Petrus“ iz Zabrege.

Organizator skupa, časopis Vodič kroz turističke manifestacije je na osnovu broja glasova prisusnih učesnika proglasio najbolje i dobitnicima uručio nagrade TURISTIČKA SLAGALICA 2010 i to u sledećim kategorijama:

 1. Za najuspešniju tradicionalnu manifestaciju:
  • NUŠIĆIJADA – Ivanjica
 2. Za najuspešniju novu manifestaciju:
  • HORSEVILLE (Sajam konjarstva) – Novi Sad
 3. Za zaslužnog pojedinca u oblasti manifestacionog turizma:
  • PERICA LUKOVIĆ – Centar za kulturu, Grocka
 4. Za najbolju turističku agenciju u oblasti manifestacionog turizma:
  • ALTRA – Bela Crkva

Najbolji su nagrađeni statuetama Turistička slagalica 2010 i diplomama.

Ovogodišnji IV Susreti organizatora manifestacija 2010/2011 bili su brojniji, sadržajniji i po oceni većine učesnika kvalitetniji od prethodnih, sa tendencijom da već sa sledećim održavanjem (u 2012. godini), prerastu u jednu dobro prihvaćenu, tradicionalnu manifestaciju, koja evidentno, iz godine u godinu pobuđuje sve veće interesovanje u turističkoj javnosti i beleži sve veći broj prisutnih učesnika skupa.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook