"OPŠTINARI" NA VI SUSRETIMA ORGANIZATORA MANIFESTACIJA SRBIJE

U četvrtak, 14.02.2013., na dan Sv. Trifuna i najzaljubljeniji dan u godini, održani su VI Susreti organizatora manifestacija Srbije. Ovo, već tradicionalno okupljanje turističkih poslenika, čiji je organizator časopis „Vodič kroz turističke manifestacije“ i Internet Portal www.manifestacije.com i ove godine je održano u prostorijama suorganizatora, Privredne komore Srbije. Evidentno je da su ovogodišnji Susreti bili bogatiji i sadržajniji od svih dosadašnjih, kako po obrađenim temama, tako i po broju učesnika iz zemlje i inostranstva.

Moderator Susreta bila je uvažena dama srpskog turizma, prof. Dr Snežana Štetić, a Susrete je otvorio g. Saša Vlaisavljević, potpredsednik PKS, kao domaćin i suorganizator ovog jednodnevnog stručnog skupa.  Prisutne je zatim pozdravila i gđa Milanka Cvetković, idejni tvorac i organizator ovog, za predstavnike manifestacionog turizma Srbije, veoma značajnog godišnjeg okupljanja. Na završni deo Susreta stigao je i državni sekretar Min. za privredu i finansije, prof. Goran Petković koji se prigodnim rečima pohvale i podrške obratio prisutnim učesnicima iz naše zemlje, gostima iz inostranstva i mnogobrojnim predstavnicima medija. On je takođe uručio i nagradu - TURISTIČKA SLAGALICA, Saši Šućuroviću, predsedniku opštine Novi Bečej, kao najuspešnijoj lokalnoj samoupravi u oblasti manifestacionog turizma u 2012.godini.

Teme ovogodišnjih VI Susreta bile su:

- Uloga lokalne samouprave u pružanju pomoći i njena podrška organizatorima manifestacija 
(Predavač: Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej)
- Značaj medijskog predstavljanja turističkih manifestacija
(Predavač: mr Svetlana Ceca Zrilić, RTS)
- Uloga animacije programa na turističkoj manifestaciji
(Predavači: mr. Aleksandar Ivanovski, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja)
- Strategijsko planiranje manifestacionog turizma
(Predavač: dr. Željko Bjeljac, Institut J.Cvijić, SANU)


Dobitnici nagrada TURISTIČKA SLAGALICA 2012

1. Najuspešnija tradicionalna manifestacija: Topola (Oplenac) - OPLENAČKA BERBA
2. Najuspešnija nova manifestacija: Kovin - STARI LALA
3. Zaslužni pojedinac u oblasti manifestacionog turizma: Beograd - mr SVETLANA CECA ZRILIĆ, urednik emisije „Knjiga utisaka“ RTS
4. Najuspešnija lokalna samouprava – stub podrške organizatorima manifestacija: NOVI BEČEJ
5. Najbolji promo - film o manifestaciji: Despotovac(Lipovica) - DANI DIJASPORE, LIPOVIČKE LETNJE NOĆI
  - Drugo mesto u kategoriji Najbolji promo-film o manifestaciji: Ivanjica – NUŠIĆIJADA
  - Treće mesto u kategoriji Najbolji promo-film o manifestaciji dele: Ljubovija – DRINSKA REGATA I Kragujevac – DANI OTVORENIH DVORIŠTA

Za dobro raspoloženje učesnika u muzičkom delu programa pobrinula se 8-godišnja Maja Kostadinović, frulašica iz Boljevca, a u završnom delu programa svojim izvođenjem sve prisutne ostavila je bez daha mlada violončelistkinja Jelena Mihajlović iz Beograda.

I naravno na samom kraju za gastronomsko uživanje učesnika pobrinuli su se: Htl Zlatnik iz Zemuna, Čarda „11 plavih NS“ iz Novog Bečeja, Beogradski EPSTURS, Polj.gazdinstvo „Tešica Komnenović“ i Umetnička stolarska radionica „Despot“ iz Despotovca.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook